x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
regne unit

El govern britànic avala l'acord amb Brussel·les per al Brexit

May obté el suport polític del seu gabinet al pacte preliminar amb la UE per abandonar el club comunitari el 29 de març
Theresa May, ahir durant la seva compareixença davant els mitjans de comunicació.

El govern britànic avala l'acord amb Brussel·les per al Brexit

Theresa May, ahir durant la seva compareixença davant els mitjans de comunicació.

EFE
Actualitzada 15/11/2018 a les 07:16
El govern britànic va donar ahir llum verda en una reunió extraordinària a l’esborrany del Brexit acordat pels negociadors del Regne Unit i la Unió Europea (UE), segons va anunciar la primera ministra, Theresa May. En una declaració davant la residència oficial de Downing Street i després de cinc hores de reunió, la premier conservadora va comunicar el suport polític del seu gabinet de ministres a aquest pacte preliminar, després d’unes complexes negociacions sobre la retirada britànica de la UE, que es concretarà el 29 de març del 2019.
May va afirmar que l’acord a què ha arribat amb la UE és “el millor que podia ser negociat”, i va admetre que la d’ahir va ser una trobada “llarga, detallada i apassionada” de l’executiu sobre la futura relació que tindrà el Regne Unit amb el bloc europeu. L’acord amb Brussel·les es va aconseguir, va explicar, després de milers d’hores de reunions entre els negociadors fins a superar el principal escull, el de la frontera entre Irlanda i la província britànica d’Irlanda del Nord, perquè l’objectiu és que segueixi sent invisible per no perjudicar l’economia ni el procés de pau.

L’executiu va concloure “de forma col·lectiva” que l’esborrany havia de ser aprovat i May va reconèixer que aquesta decisió “no s’ha pres a la lleugera”, sinó avantposant l’interès nacional del Regne Unit. El país, va insistir, recuperarà “el control dels diners, les lleis i les fronteres”.
La primera ministra també va informar que avui mateix farà una declaració a la Cambra dels comuns per explicar l’esborrany del pacte, el contingut del qual encara no s’ha divulgat. Segons els mitjans, s’inclou una salvaguarda per evitar el restabliment d’una frontera entre les dues Irlandes després que el Regne Unit abandoni els 27. Aquesta clàusula preveu que el Regne Unit romandrà temporalment a una unió duanera amb la UE, mentre que s’afegiran provisions específiques per reforçar l’alineament d’Irlanda del Nord amb aquest àrea econòmica i amb les regles del mercat únic comunitari.
Etiquetes
  • #1 Els 27
    (15/11/18 14:14)

    El 70% dels joves van votar SI a seguir a la UE, com és natural, però les mentides, la por i els enganys de l'extrema dreta de Nigel Farage van fer guanyar, pro només 1.3% un referèndum que NINGÚ havia demanat.
    Per això es demora tant, hi ha una crisi terrible a UK, s'enfonsa la lliura i es deixen anar les empreses d'Anglaterra cap a Europa, fugint.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts