Estats Units

Un exmarine mata a trets dotze persones en una festa universitària

Ian David Long, de 28 anys, irromp en un local nocturn prop de Los Angeles i obre foc indiscriminadament contra empleats i assistents

Un exmarine mata a trets dotze persones en una festa universitàriaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un tiroteig en un bar de Thousand Oaks (Califòrnia, Estats Units), a uns 55 quilòmetres al nord-oest de Los Angeles, es va saldar la mitjanit d’ahir (hora local) amb dotze morts, entre els quals un policia, i 25 ferits, a més del suïcidi de l’atacant, Ian David Long, exmarine de 28 anys. Els fets es van produir al Borderline Bar & Grill, on el presumpte autor, encaputxat i vestit completament de negre, va obrir foc primer contra el porter, va entrar al local i va disparar contra més empleats, abans de tirotejar indiscriminadament dins del club, va explicar als mitjans el xèrif del comtat de Ventura, Geoff Dean.

A l’interior del bar se celebrava una festa universitària a la qual van acudir centenars de persones. La seva pàgina web assenyala que les nits dels dimecres se celebren les denominades College Country Nights, entre les 21 i les 2 hores de la nit. Segons testimonis, es van senitr diversos trets a l’interior del local, la qual cosa va provocar el pànic i que molts dels clients s’abalancessin a la sortida mentre d’altres buscaven refugi.

A més, diverses persones que eren al lloc van assegurar que l’agressor va utilitzar bombes de fum a l’interior. “Va tirar granades de fum pertot arreu. Vaig veure com apuntava per l’esquena a la noia que estava a la caixa registradora. No parava de disparar", va dir John Hedge, resident de Moorpark.

Dels 25 ferits, 23 són lleus i van acudir als hospitals pel seu compte, mentre que altres dues persones van ser transportades en ambulància, va indicar el cos de bombers de Ventura. Entre els morts hi ha el número dos del xèrif del comtat, Ron Helus, que va ser titotejat tot just arribar al lloc en resposta a la primera trucada d’emergència.

Poc després, l’atacant, que va actuar sol, es va suïcidar en veure’s acorralat per la policia, va narrar Dean, qui, clarament afectat per l’ocorregut, va detallar que Long era un exmarine nord-americà que possiblement patia d’estrès postraumàtic. En l’atac va utilitzar una pistola Glock de calibre 45.

tracking