x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
espanya

Cospedal abandona la cúpula del PP pels contactes amb Villarejo

L’exnúmero dos del partit renuncia al seu lloc al comitè executiu arran de la publicació de les converses amb l’excomissari
María Dolores de Cospedal al Congrés dels Diputats, la setmana passada.

Cospedal abandona la cúpula del PP pels contactes amb Villarejo

María Dolores de Cospedal al Congrés dels Diputats, la setmana passada.

efe
Actualitzada 06/11/2018 a les 07:04
L’ex-secretària general del PP María Dolores de Cospedal va renunciar ahir al seu lloc al comitè executiu del partit a conseqüència dels contactes que va mantenir amb l’excomissari Villarejo i perquè aquest assumpte, va dir, no danyi més els populars. I encara que deixa les seves responsabilitats orgàniques, qui va ser número dos del PP manté el seu escó al Congrés i continuarà, de moment, com a vocal de la Diputació Permanent i presidenta de la Comissió d’Exteriors en aquesta cambra.
Cospedal va anunciar la seva decisió de deixar el seu lloc de vocal de lliure designació en el Comitè Executiu una setmana després de començar a publicar-se els enregistraments de les seves converses i les del seu marit, Ignacio del Hierro, amb Villarejo. Gravacions que mostren, entre altres coses, que l’exnúmero dos del PP i López del Hierro van parlar amb Villarejo d’encarregar-li “treballs puntuals. Per exemple, el marit de Cospedal va demanar un “dossier” sobre el dirigent popular Javier Arenas. O, com apunta l’últim àudio, el llavors comissari els va oferir espiar al germà d’Alfredo Pérez Rubalcaba quan era ministre d’Interior.

En un comunicat, Cospedal va informar de la seva decisió “davant els múltiples atacs” que diu haver rebut per les converses amb Villarejo i “per evitar” que “es facin extensius” al PP i al seu president, Pablo Casado. Cospedal va remarcar que no va mentir sobre el fet que coneixia a Villarejo i que va mantenir “algunes reunions” amb ell, i va justificar aquests contactes per la seva “obligació”, com a secretària general, de tenir tota la informació possible sobre fets que poguessin “perjudicar” al PP.
Poc després, en la roda de premsa posterior al Comitè de direcció, el secretari general, Teodoro García Egea, va explicar que Cospedal ha donat aquest pas “de mutu acord” amb la direcció nacional. Fonts populars van confirmar que Cospedal va acudir a la seu del partit al matí i es va reunir amb García Egea i amb el sotssecretari d’Organització, Javier Maroto, amb els quals va consensuar una decisió que no inclou de moment la seva sortida del Congrés. El secretari general va considerar en aquest sentit que renunciar a l’acta és una “qüestió personal”.

 
EL SUPREM SUSPÈN FINS AVUI LA DECISIÓ SOBRE LES HIPOTEQUES
El Tribunal Suprem afrontava ahir dividit la decisió sobre si l’impost de les hipoteques l’ha de pagar el banc o el consumidor. Les deliberacions es van allargar durant tot el dia, i després de 8 hores de reunió, la sessió es va ajornar fins avui a les 10 del matí per continuar deliberant. La sessió va ser tensa entre els 28 magistrats reunits a la sala tercera del Tribunal Suprem per decidir si s’ha de ratificar la sentència dictada fa dues setmanes per un tribunal de la mateixa sala, que deia que a partir d’ara siguin els bancs els que paguin l’impost d’actes jurídics documentals de les hipoteques. Sembla que en un sentit majoritari els magistrats s’inclinen en donar el vistiplau a la sentència i que siguin els bancs que paguin.
Etiquetes
  • #2 Carta sota la màniga
    (06/11/18 14:27)

    Si, però manté l'escó per protegir-se de la justícia que voldrà esbrinar-ne les tripijocs amb el corrupte comissari Villarejo del CNP.

    Respondre
  • #1 Més que un partit.
    (06/11/18 13:00)

    Passaran anys, probablement tants com perquè prescrigui, però el cas Gurtel acumula sospitosament 13 morts, entre elles la de Rita Barberá.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts