x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
regne unit

Europa es mostra escèptica amb la versió de Riad sobre Khashoggi

Regne Unit, França i Alemanya exigeixen “proves” perquè la història sobre la mort del periodista saudita pugui considerar-se “creïble”
Actualitzada 22/10/2018 a les 07:13
Regne Unit, França i Alemanya van afirmar ahir que la versió que ha aportat Aràbia Saudita sobre la mort del periodista saudita Jamal Khashoggi s’ha de sustentar amb proves per ser considerada creïble. “Encara es manté la necessitat urgent d’una clarificació sobre el que va ocórrer exactament el 2 d’octubre [data en la qual va desaparèixer Khashoggi quan va entrar al consolat del seu país, a Istanbul, a fer uns tràmits], més enllà de les hipòtesis plantejades fins ara per la recerca saudita”, assenyala la nota conjunta.
La fiscalia general d’Aràbia Saudita admet la defunció del periodista al consolat general d’aquest país a Istanbul i l’atribueix a una “baralla”. Londres, París i Berlín ressalten que la confirmació de la “mort violenta” de Khashoggi suposa una “commoció” i la condemnen enèrgicament. “Són necessaris majors esforços per establir la veritat d’una manera completa, transparent i creïble”, recalquen els governs dels tres països. A la nota també s’indica que “defensar la llibertat d’expressió i la llibertat de premsa és una de les prioritats d’Alemanya, el Regne Unit i França. Les amenaces, atacs o assassinats de periodistes, en qualsevol circumstància, és alguna cosa inacceptable i provoca la major de les preocupacions a les nostres tres nacions”.

El comunicat urgeix a Riad a aprofundir en la recerca fins que les responsabilitats estiguin “clarament establertes” i els culpables s’enfrontin als processos judicials adequats en funció dels crims que puguin haver comès. “El nostre judici definitiu estarà basat en la credibilitat de les noves explicacions que rebem sobre el que va ocórrer i en funció de la nostra confiança en què un fet vergonyós com aquest no torni a repetir-se mai”, agrega el comunicat conjunt. Els tres governs asseguren que la “qualitat i la importància” de la seva relació amb Riad se sustenta en el respecte a les “normes i valors” internacionals que tant els seus països com Aràbia Saudita han de complir. La Lliga Àrab va manifestar el seu suport ahir a l’Aràbia Saudita i va aplaudir la seva “gran preocupació” per investigar i arribar a la veritat de la mort del periodista.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts