Amèrica llatina

La caravana de migrants d'Hondures entra a Mèxic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de migrants hondurenys de la caravana que dissabte va sortir de San Pedro Sula van saltar ahir el cordó policial a Tecún Umán, un punt fronterer entre Mèxic i Guatemala, i van travessar a territori mexicà. Les persones, unes 3.000 i entre les quals hi ha homes, dones i nens, van sortir del parc de Tecún Umán, al departament de San Marcos, i es van dirigir a la frontera, on els esperava una forta presència militar del costat de Guatemala.

Després de moments de tensió, per la sufocant calor i l’amuntegament de persones, la multitud va sobrepassar el cordó policial i va creuar la frontera davant la mirada passiva dels agents. La caravana va travessar el pont sobre el riu Suchiate i es va dispersar per territori mexicà amb l’objectiu d’arribar als Estats Units.

Amb anterioritat, unes seixanta persones d’aquesta caravana van aconseguir creuar la frontera, però la situació en què es troba aquest grup, amb alguns d’ells patint desmais i marejos per la calor, ha fet que necessitin l’atenció de la Creu Roja.

tracking