x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Catalunya

Torra afirma que el franquisme és present a les estructures de l'Estat

El president de la Generalitat reclama tornar la dignitat als familiars dels represaliats durant l’època del dictador
El president de la Generalitat, Quim Torra.

Torra afirma que el franquisme és present a les estructures de l'Estat

El president de la Generalitat, Quim Torra.

Fernando Galindo
Actualitzada 15/10/2018 a les 07:15
El president de la Generalitat, Quim Torra, va acusar ahir els poders de l’Estat espanyol de mantenir vincles amb la dictadura. “No n’hi ha prou de treure el dictador del Valle de los Caídos, cal treure el franquisme de les estructures de l’Estat espanyol”, va afirmar Torra en un acte d’homenatge als republicans que van ser afusellats per la dictadura. Torra va advertir que “fins que a Espa-nya no siguin capaços de mirar-se al mirall i apel·lar als grans conceptes de justícia i de veritat, aquest país no podrà tirar endavant”.
A l’acte commemoratiu, que va tenir lloc al cementiri de Montjuïc i que va ser organitzat per l’Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat de Catalunya, Torra va demanar que es faci un esforç “per tornar la dignitat als familiars” dels represaliats pel franquisme, i va apel·lar als valors republicans de la igualtat, la llibertat i la fraternitat. A l’acte d’ahir també hi va ser present la consellera de Justícia Ester Capella, i el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello. De fet, el representant local va dir que cal qüestionar també els atacs que es produeixen avui contra dirigents, “especialment els dirigents independentistes, que són empresonats per un poder judicial que en les seves esferes més altes, sembla no haver tallat els vincles autoritaris amb el que va ser la cultura pròpia de la dictadura”. Durant el seu discurs, Pisarello també va alertar del creixement de l’extrema dreta i la xenofòbia a escala internacional, i va assegurar que “la millor manera d’homenatjar les víctimes del franquisme és estar a l’altura dels valors de la llibertat, la igualtat i la fraternitat”.

Per la seva banda, el president del PP, Pablo Casado, va insistir ahir que cal aplicar novament l’article 155 a Catalunya i va afirmar que demanaran gestionar àmbits com l’educació, la sanitat i la policia. A més, el dirigent popular va assegurar que alguns indrets de Catalunya “comencen a ser similars a la kale borroka abertzale” i en va acusar, en part, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.
Etiquetes
  • #1 josep
    (15/10/18 15:36)

    sr casado en Catalunya no hay kale borroka, es su imaginación perversa i odiosa que le hace ver cosas distintas de las que son, vaya personaje ud no es demócrata.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts