Catalunya

Torra reivindica la “desobediència” pacífica de l'1-O un any després

El president de la Generalitat afirma que l’Estat espanyol “va ser derrotat” pels ciutadans que van anar a votar al referèndum

Torra reivindica la “desobediència” pacífica de l'1-O un any després

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va reivindicar ahir “la desobediència pacífica”, la no-violència manifestada l’1-O en l’acte de suport a les persones afectades per les càr­regues policials durant el referèndum d’independència de fa un any. Torra va remarcar que l’actitud de la societat catalana va ser “l’esperit” per “consolidar la victòria” i “aconseguir la república catalana”.

Torra considera que els fets de fa un any van suposar una fita per a la societat catalana i que la resposta de la societat va representar “el millor que durant anys” els catalans han sigut capaços de construir. El president de la Generalitat va criticar l’actuació de l’Estat espanyol per enviar policies contra ciutadans innocents. Torra va apel·lar a recuperar l’esperit de l’1-O per afrontar “un nou primer d’octubre per “consolidar” entre “tots” una “cadena de confiances”. En l’acte que es va celebrar al palau de la Generalitat, el representant va considerar que l’1-O va ser “el dia de la victòria” en què l’Estat espanyol “va ser derrotat” a Catalunya en una jornada “elèctrica” i de “fraternitat”. A més, va recordar l’empresonament dels polítics catalans, així com de Jordi Sànchez i de Jordi Cuixart, i va assegurar que “el Govern no pararà fins que siguin lliures i tornin a casa”. “El delicte és que et peguin per votar, i algun dia els que van donar les ordres seran jutjats pels tribunals internacionals”, va dir el president de la Generalitat.

REACCIONS A LES PROTESTES

L’acte d’ahir es va produir un dia després dels enfrontaments entre els mossos d’esquadra i manifestants independentistes a Barcelona, que havien sortit al carrer per bloquejar la manifestació convocada pel sindicat policial Jusapol. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va afirmar que les càrregues dels mossos van ser “desproporcionades” i va demanar explicacions al conseller d’Interior, Miquel Buch. El conseller d’Afers Exteriors, Ernest Maragall, va afirmar que Jusapol és “el braç armat” de Ciutadans. El PP demanarà a la fiscalia que actuï contra els independentistes per les agressions.

tracking