Espanya

Sáenz de Santamaría comunica a Casado que abandona la política

L’exvicepresidenta del govern es reuneix amb el líder del PP per transmetre-li que deixa tota activitat política i que emprèn “una nova etapa”

Sáenz de Santamaría comunica a Casado que abandona la políticaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exvicepresidenta del govern espanyol i excandidata del PP a la presidència del partit, Soraya Sáenz de Santamaría, va comunicar ahir al líder d’aquesta formació, Pablo Casado, la seva voluntat d’“abandonar l’activitat política i emprendre una nova etapa”. L’exvicepresidenta va mantenir al matí una reunió amb Casado, a qui va avançar una decisió que ha adoptat després d’una “profunda reflexió i des del convenciment que és el millor tant per a la nova direcció del PP” com per a la seva família i per a ella mateixa.

A la tarda, Sáenz de Santamaría va comunicar al Congrés la seva renúncia com a diputada per Madrid, posant així fi a una etapa de prop de vint anys a la Carrera de Sant Jerónimo, on va arribar a ser portaveu del grup popular entre el 2008 i el 2011.

Santamaría va explicar la seva decisió en un comunicat, en el qual expressa la seva gratitud “més profunda” i l’experiència “impagable” que ha viscut aquests 18 anys al PP. Al text, l’exvicepresidenta assegura que ha intentat donar el millor de si mateixa tant al partit com al servei dels espanyols, als qui, diu, ha degut de sempre la seva “vocació política”, i que ha procurat amb el seu comportament i treball “respondre a la seva confiança”.

Sáenz de Santamaría també qualifica com “un honor” haver treballat amb l’expresident del govern, Mariano Rajoy, en una “gran tasca política” que va culminar “en un govern que va saber treure” al país “de la major crisi econòmica de la seva història recent” i “el pols del qual no va tremolar a l’hora de defensar la unitat d’Espanya i els drets de tots els espanyols”. D’aquesta forma, al·ludeix en el comunicat a la seva gestió del conflicte polític a Catalunya, i defensa també l’actuació de Rajoy al respecte.

La nota inclou també el seu agraïment a “tantes i tants companys” que la van ajudar en les seves diferents responsabilitats, als qui mostra tot el seu “afecte”, i reconeix que “res hauria pogut fer durant aquests anys sense el seu suport”. Agraïment que estén als afiliats del PP que li van donar suport “de forma majoritària” en les últimes primàries prèvies al congrés del partit que va triar a Casado com a president i amb els quals té, afirma, “un deute de gratitud infinita”.

Finalment, l’exvicepresidenta explica que va transmetre a Casado els seus “millors desitjos d’èxit” en aquesta nova etapa del PP: “compta per a això amb la millor organització política d’Espanya i els més lleials militants, entre els quals sempre hi seré”, afirma.

Casado, de la seva banda, va agrair a Sáenz de Santamaría la seva “entrega” al Partit Popular i a Espanya durant gairebé dues dècades de treball i li va desitjar “els majors èxits” després de la seva decisió de deixar la política.

tracking