espanya

La fiscalia mantindrà l'acusació de rebel·lió per als impulsors de l'1-O

L’escrit que prepara el ministeri públic diu que l’informe que va fer Llarena confirma els extrems inclosos a la querella inicial

La fiscalia mantindrà l'acusació de rebel·lió per als impulsors de l'1-O

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia del Tribunal Suprem espanyol ultima ja l’escrit d’acusació provisional que haurà de presentar davant la sala penal d’aquest òrgan una vegada s’obri judici contra els membres del Govern de Carles Puigdemont, que estan processats entre altres per haver impulsat l’1-O, i manté el delicte de rebel·lió pel qual es va optar en la querella que va iniciar el procediment. Així ho van confirmar ahir fonts del ministeri públic, que assenyalen que el canvi a la cúpula de la fiscalia general, amb l’arribada de María José Segarra, no ha comportat noves instruccions per als quatre fiscals adscrits al cas. D’aquesta manera, les fonts indiquen que Javier Zaragoza, Consuelo Madrigal, Fidel Cadena i Jaime Moreno previsiblement mantindran en el seu informe que la instrucció realitzada pel jutge Pablo Llarena ha confirmat els extrems inclosos en la querella presentada el 30 d’octubre passat pel ja difunt José Manuel Maza. En aquesta, s’acusava un total de 20 persones pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics pels fets que van concloure amb la declaració unilateral d’independència (DUI) i que es remunten al novembre del 2015. L’escrit que prepara la fiscalia, però, no es dirigirà contra tots ells, després de la marxa del país de Carles Puigdemont, cinc dels seus consellers i també les de Marta Rovira i Anna Gabriel, els quals si tornen a Espanya seran jutjats en un altre procediment diferent.

El vice-president primer del Parlament i diputat de JxCat, Josep Costa, va alertar ahir que hi haurà “conseqüències” si la fiscalia manté l’acusació pel delicte de rebel·lió contra els sobiranistes processats, i va alertar que així no pot haver-hi un escenari de “diàleg i distensió” amb el Govern de Pedro Sánchez. Costa, que defensa que no es van cometre els delictes atribuïts als implicats, va avisar que aquesta acusació seria una “línia vermella que tindria moltes conseqüències i molt greus” i, en aquest sentit, va apostar per donar una resposta “molt contundent” i va reiterar que si es compleix, el diàleg iniciat se’n ressentirà.

tracking