Espanya

Casado demana canviar la llei de memòria històrica per “sectària”

El líder del PP anuncia la creació d’una nova fundació al partit anomenada Concòrdia i Llibertat amb Adolfo Suárez fill com a president

Casado demana canviar la llei de memòria històrica per “sectària”EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Popular va iniciar el curs polític amb el discurs a Àvila del nou líder, Pablo Casado, en el qual va carregar contra la llei de memòria històrica i va demanar que se substitueixi. Casado va assegurar que el seu partit seguirà defensant la vigència de la Constitució i va anunciar que proposarà una “llei de concòrdia” que reemplaci la de memòria històrica amb la finalitat de “reivindicar la transició”. Casado mostra així el full de ruta que seguirà el PP durant el nou curs polític i va destacar diverses vegades la paraula concòrdia com un mot que serà clau en la nova etapa política del partit.

El polític espanyol va manifestar que la seva proposta és “en positiu” i no pretén derogar la llei aprovada per José Luis Rodríguez Zapatero, president del govern espanyol de l’any 2004 al 2011. No obstant això, si la proposta surt endavant va assegurar que s’incorporaria, en molts aspectes, a la llei de concòrdia que proposa. Segons Casado, aquesta decisió té lloc pel desig d’institucionalitzar la reinterpretació de la transició i la Constitució que s’està fent “des del nacionalisme radical i el populisme”.

Així mateix, la intenció de Casado de dirigir el discurs polític cap a la concòrdia és una resposta a l’anunci de Pedro Sánchez de promoure una “comissió de la veritat”. La interpretació que fa Casado sobre l’anunci de Sánchez, és que el president del govern espanyol vol ensorrar la “transició i la concòrdia” amb la qual es va instaurar la democràcia a Espa­nya després de la mort de Francisco Franco. Casado justifica la seva decisió perquè el president del govern, per ocultar la seva “incompetència” i falta de govern, s’ha dedicat “a parlar un altre cop de la guerra civil”, i el va atacar considerant aquest moviment com una “ridícula coartada per justificar el seu sectarisme”. El líder del PP considera que Sánchez està “injuriant la transició” en la qual, en contra del que es diu, i al parer de Casado, “no es va amagar res, ni hi va haver submissió ni por. El polític va insistir que hi va haver “sentit de la història, reconciliació i concòrdia” en la instauració de la democràcia després de la mort del dictador. Casado ataca Sánchez en el moment en el qual el govern posa en marxa la maquinària legal per a treure les restes de Franco del Valle de los Caídos.

Casado també va llançar diversos missatge per als independentistes catalans. El líder del PP va dir que la Constitució és “el camí per a qui la respecta i muralla per a qui l’amenaça”, i va prometre que el seu partit sempre defensarà aquesta muralla davant de qui aposti pel trencament. També va llançar una advertència a tots aquells que tractin de trencar Espanya. “Que perdin tota esperança. L’acord de tots els espanyols només es canviarà amb l’acord de tots els espanyols”, va etzibar.

Nova fundació al partit

En el discurs, Casado també va fer l’anunci d’una de les primeres decisions que ha pres com a líder del PP. El polític espanyol va anunciar la creació d’una nova fundació al partit anomenada Concòrdia i Llibertat que presidirà Adolfo Suárez, el fill d’un dels protagonistes de la transició a l’època postfranquista i primer president de la democràcia espanyola. La nova fundació substitueix l’anomenada Humanisme i Democràcia que hi havia fins ara, que a la seva vegada va substituir la Fundació FAES quan es va produir la ruptura entre el partit i José María Aznar.

tracking