Catalunya

La polèmica dels llaços grocs puja de to i es cobra el primer detingut

Arrestat l’home acusat de lesionar una dona a la Ciutadella mentre retirava els símbols

La polèmica dels llaços grocs puja de to i es cobra el primer detingutEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La polèmica dels llaços grocs va pujar ahir de to amb la primera detenció d’un home acusat d’agredir una dona que els retirava al parc barceloní de la Ciutadella. Aquest és el mateix lloc on ahir Ciutadans i el PP es van manifestar a favor de la víctima de l’agressió.

La policia nacional va detenir, per delictes d’odi i lesions, el suposat agressor d’aquell incident, ocorregut el dia 25, quan una dona va ser colpejada després de retirar, al costat del seu marit i els seus fills, llaços grocs, el símbol amb el qual els independentistes reclamen la llibertat dels líders presos. El jutge de guàrdia va deixar en llibertat amb càrrecs l’home, que es va negar a declarar, i li va imposar una ordre d’allunyament de 500 metres de la dona.

Precisament, l’agredida va rebre a la tarda el suport de centenars de persones en la manifestació a Barcelona, amb presència de Ciutadans, PP i entitats com Societat Civil Catalana o Espanya i Catalans, però de la qual es va desmarcar el PSC. A l’acte, convocat per Cs, van assistir dirigents com el president, Albert Rivera, i la líder d’aquest partit a Catalu-nya, Inés Arrimadas; la portaveu del PP al Congrés, Dolors Montserrat i el secretari general del PPC, Santi Rodríguez; o el president de SCC, José Rosiñol.

En la concentració, un càmera de Telemadrid va rebre diversos cops de puny a la cara en ser confós amb un operador de TV3, i la portaveu del PP al Congrés va ser increpada per alguns participants mentre feia declaracions. Montserrat va responsabilitzar el president espanyol, Pedro Sánchez, d’“omissió i deixadesa de les seves funcions i de l’increment de la ruptura de la convivència” i el va acusar de ser “amic i còmplice” dels sobiranistes.

Ciutadans va protagonitzar una altra acció contra els llaços al migdia a Alella (Barcelona), on Rivera i Arrimadas van retirar aquests símbols col·locats en una tanca de protecció del carrer, entre aplaudiments d’alguns simpatitzants i les esbroncades i insults de diversos veïns. Rivera va explicar que la intenció era “netejar l’espai públic” de simbologia independentista com fan altres ciutadans, acció que mantindran fins que Pedro Sánchez aparqui la “passivitat” i “reaccioni” davant aquesta “ocupació”. Arrimadas, per la seva banda, va denunciar que els independentistes vulguin “patrimonialitzar” l’espai públic.

L’acció de Ciutadans s’uneix a la que en la matinada anterior van dur a terme unes 80 persones vestides amb monos blancs, mascaretes i ulleres industrials que els tapaven el rostre, en retirar centenars de llaços de diverses poblacions de Girona. Els mossos van identificar el seu coordinador i van obrir acta per “la concentració no comunicada de més de 20 persones”.

tracking