França

El ministre de Transició Ecològica deixa el càrrec sense avisar Macron

Nicolas Hulot afirma que estava resignat per la manca d’acció de l’executiu de Macron

El ministre de Transició Ecològica deixa el càrrec sense avisar MacronEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre francès de Transició Ecològica, Nicolas Hulot, va abandonar ahir la seva cartera després de quinze mesos en el càrrec. Un fet del qual no va informar el president de la República, Emmanuel Macron, ni el primer ministre, Edouard Philippe. En declaracions a l’emissora de ràdio France Inter, Hulot va anunciar la seva dimissió i va lamentar la seva impotència al capdavant del ministeri per la manca d’accions en matèria ecològica per part del govern, en el qual es va sentir aïllat malgrat ser un dels fitxatges més simbòlics de Macron.

“Em sorprenc cada dia resignant-me, cada dia m’acomodo fent petits passos quan la situació universal mereix que canviem de paradigma”, va dir Hulot, que va manifestar que portava mesos meditant aquesta decisió. Hulot, de 63 anys, es va mostrar molt més crític amb la seva pròpia gestió d’allò que van fer altres membres de l’executiu quan van conèixer la notícia.

respecte al govern de macron

En aquest sentit, Hulot va insistir que no vol que la seva decisió serveixi per atacar el govern perquè té “una profunda admiració per Emmanuel Macron i per Edouard Philippe”. “No vaig a fer res que pugui perjudicar el govern d’Emmanuel Macron”, va sentenciar. Per la seva part, Macron va afirmar que Hulot “és un home lliure i respecto la seva decisió”, i va afirmar que ara espera comptar amb el compromís de l’exministre “d’una altra manera”. “M’ha agradat treballar amb ell. La determinació del govern a seguir el camí d’aquesta transició ecològica és total”, va assegurar per la seva banda Philippe.

De moment, però, el mediàtic ecologista no sembla disposat a seguir posant rostre al Make our Planet Great Again (fes el nostre planeta gran de nou) de Macron, el pla mediambiental del qual va quedar ahir especialment orfe per a la resta del mandat. L’oposició va aplaudir el comiat de Nicolas Hulot i va saludar la figura “d’un home íntegre”, la dimissió del qual representa, per al líder de l’esquerra, Jean-Luc Mélenchon, “la descomposició de la macronia”. “L’executiu ha abandonat tota referència al progressisme”, van criticar des del Partit Socialista.

EL GRAN ÈXIT DE NICOLAS HULOT, LA MODIFICACIÓ DE LA CONSTITUCIÓ

Hulot dimiteix, però, amb un parell de batalles guanyades, especialment la retirada del projecte de l’aeroport de Notre Dame des Landes, que els governs anteriors havien defensat durant anys, o la inclusió en el primer article de la Constitució, en lloc del 34, dels termes medi ambient, clima i biodiversitat. No obstant això, la signatura del tractat de lliure comerç amb Canadà o el retard del tancament del 50% de les centrals nuclears van contribuir a la decepció del ministre.

Després de l’escàndol del seu guardaespatlles, la popularitat de Macron a França no remunta, la qual cosa se suma a un context econòmic marcat per la reducció del creixement i la falta d’efecte de les mesures preses fins ara.

tracking