x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Catalunya

La família del mort a Cornellà es planteja denunciar els mossos

L’advocat de l’home abatut per una policia diu que no té relació amb el terrorisme i que l’agent va actuar amb “falta de diligència”
El director dels mossos d'esquadra, Andreu Joan Martínez.

La família del mort a Cornellà es planteja denunciar els mossos

El director dels mossos d'esquadra, Andreu Joan Martínez.

AGÈNCIES
Actualitzada 22/08/2018 a les 07:15
Els mossos d’esquadra van defensar la seva reacció “proporcional” en abatre l’assaltant de la comissaria de Cornellà després que l’advocat dels familiars del mort hagi anunciat el seu propòsit de personar-se com a acusació particular en la causa oberta i demanar que l’Audiència Nacional remeti la investigació sobre l’atemptat al jutjat de Cornellà, perquè considera que aquest no té cap relació amb el terrorisme. Es planteja denunciar els mossos per la seva “falta de diligència” al repel·lir l’atac d’un home que anava armat únicament amb un ganivet.
Al mateix temps, l’Audiència Nacional segueix investigant l’atac a la comissaria, en no descartar la intenció terrorista de l’abatut, encara que la fiscalia sospita que l’assaltant buscava una “redempció religiosa” per la greu crisi personal que travessava.

En aquesta hipòtesi resulta clau la declaració de l’exdona de la víctima, que ha donat detalls sobre l’estat anímic i psicològic de l’home abatut pels mossos i que afirma que abans de morir li va enviar un missatge telefònic en què li anunciava que se n’anava a anar “Insha’Allah [si Déu vol], al gran lloc que està a dalt”.
Fins ara, els investigadors no tenen constància que el mort pertanyés al Estat Islàmic ni, en espera d’analitzar tot el confiscat, s’ha trobat al seu domicili material relacionat amb l’organització terrorista, encara que sí un text manuscrit que podria ser l’última pregària que va resar abans de dirigir-se a la comissaria de Cornellà armat amb un ganivet.

Els investigadors creuen que l’home es va refugiar en la religió i va començar a ser més extrem en la pràctica de l’Islam, de manera que amb el seu atac podria buscar redimir-se i morir “amb bona fama” als ulls dels creients.
Per aquest motiu, les indagacions apunten que l’abatut va intentar atemptar a la comissaria dels mossos, buscant la seva mort en el que es coneix com un “suicide by cops” (suïcidi a mans de la policia), mètode que consisteix a amenaçar deliberadament els agents per forçar la seva reacció i així morir abatut.

Segons revela l’enregistrament de les càmeres de seguretat de la comissaria, l’assaltant es va abalançar sobre la mossa d’esquadra de la recepció així que va entrar a la comissaria amb la clara intenció de clavar-li el ganivet i, en desfer-se ella de l’agressió, la va seguir per les dependències policials amb el propòsit clar d’atacar-la.
L’agent va disparar a l’assaltant quatre tirs, tres dels quals el van tocar i li van provocar la mort, una actuació que avui ha qüestionat la família del mort, l’advocat,

El director dels mossos, Andreu Joan Martínez, va defensar que la reacció de la policia va ser “correcta, proporcional, adequada i congruent” davant d’una situació d’“extrema gravetat”.
Etiquetes
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts