x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Catalunya

Una policia abat un home que la va atacar amb un ganivet a Cornellà

L’agressor, d’origen algerià i veí de la població, va anar a la comissaria dels mossos d’esquadra a les sis del matí i la va intentar agredir
Agents del grup especial dels mossos, abans d'entrar al domicili de la víctima.

Una policia abat un home que la va atacar amb un ganivet a Cornellà

Agents del grup especial dels mossos, abans d'entrar al domicili de la víctima.

Agències
Actualitzada 21/08/2018 a les 07:13
Una mossa d’esquadra va matar ahir al matí a trets un home que va irrompre a la comissaria de Cornellà de Llobregat amb un ganivet. La policia catalana, que de moment ho considera un cas aïllat, investiga els fets com un atemptat terrorista, ja que l’home va cridar “Al·là”.
L’atac va tenir lloc poc abans de les sis del matí, quan el presumpte terrorista, Abdelouahab T., veí de Cornellà de 29 anys i d’origen algerià, va trucar a l’intèrfon de la comissaria dels mossos de la població, situada a escassos metres del seu domicili. Un cop allà, es va tirar a sobre de l’agent que li va obrir la porta amb el ganivet. La mossa d’esquadra va disparar mortalment amb la seva pistola reglamentària. La policia catalana investiga els fets com un acte terrorista atesa “l’extrema gravetat” de l’intent de la víctima perquè consideren que tenia la “voluntat clara” d’atacar i matar l’agent, segons va explicar en roda de premsa Rafel Comes, cap de la comissaria superior de la coordinació central dels mossos d’esquadra.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va precisar que d’acord amb les primeres investigacions, l’atac constitueix un “fet aïllat” que tenia com a objectiu la policia catalana. Buch va felicitar els mossos per la “ràpida intervenció” per “neutralitzar” el presumpte terrorista. El comissari en cap dels mossos, Miquel Esquius, va insistir que la intenció de matar l’agent era “clara i evident”, per la qual cosa la dona va actuar en defensa pròpia i “proporcional” al risc al qual s’enfrontava.
Després de l’atac, el conseller Buch va recordar als agents que tenen l’obligació d’adoptar mesures d’autoprotecció, ja que els policies són un objectiu terrorista i a Catalunya, de la mateixa manera que a la resta de l’Estat espanyol, es manté el nivell 4 sobre 5 d’alerta. L’Audiència Nacional ha obert una investigació per esbrinar amb exactitud els motius de l’atac de l’home, que feia poc temps que s’havia divorciat. De moment, no s’ha trobat cap vincle amb la cèl·lula que va perpetrar els atacs de fa un any.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts