x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Itàlia

Un informe desvela que Autostrade sabia que el pont tenia deficiències

Agafa cada cop més força la hipòtesi que el trencament d’un cable hauria estat la causa de l’esfondrament del viaducte
Gènova va acomiadar ahir les víctimes de l'esfondrament del pont en un funeral d'Estat.

Un informe desvela que Autostrade sabia que el pont tenia deficiències

Gènova va acomiadar ahir les víctimes de l'esfondrament del pont en un funeral d'Estat.

EFE
Actualitzada 19/08/2018 a les 07:15
Autostrade, l’empresa concessionària del pont Morandi que es va ensorrar dimarts a Gènova, tenia constància de les deficiències de la infraestructura. Diversos mitjans de comunicació italians feien referència ahir a un informe de finals de l’any passat encomanat per la mateixa empresa en què es recollien les mancances que tenia el viaducte a causa del pas dels anys. Aquest text va ser redactat per professors de l’Institut Universitari Politècnic de Milà i apuntava que alguns cables estaven en mal estat. De fet, la hipòtesi que el trencament d’un dels fils metàl·lics hauria ocasionat l’esfondrament de la infraestructura, que ja ha provocat la mort de 41 persones, agafa cada cop més força.
Ahir, els efectius de rescat van recuperar tres cossos més entre les runes. Es tractaria d’una parella i de la seva filla de 9 anys. Gènova va acomiadar ahir 19 de les víctimes de la tragèdia amb un funeral en què es va demanar justícia. De fet, la indignació es va fer evident, ja que les famílies de 19 morts més van decidir no participar en l’enterrament i van preferir fer diferents cerimònies privades. El funeral d’Estat va tenir lloc a un dels pavellons del recinte firal de Gènova, on van ser presents el president de la República, Sergio Mattarella; el primer ministre, Giuseppe Conte; el vicepresident Luigi di Maio i el ministre d’Interior, Matteo Salvini, que aquests dies ha tingut un to molt dur contra la concessionària Autostrade, a qui ha culpabilitzat de l’ensorrament del viaducte. De fet, el govern italià ja va anunciar que ha iniciat els tràmits per retirar-li la concessió del viaducte. A més, Salvini també va carregar contra les institucions europees per la falta d’inversió en infraestructures a causa de les polítiques d’austeritat imposades per Brussel·les. De fet, els membres del govern van ser aplaudits durant la seva entrada al pavelló. A l’acte també hi eren presents el president d’Autostrade per L’Italia, Fabio Cerchiai, i el conseller delegat, Giovanni Castellucci, a qui el govern italià acusa de la tragèdia per incomplir suposadament la seva responsabilitat de mantenir el viaducte.

Al pavelló hi havia els taüts de les 19 víctimes, entre ells el d’un nen de 8 anys que va morir amb els seus pares. A sobre d’algunes de les caixes s’hi van dipositar banderes dels països d’origen de les víctimes, ja que en el sinistre hi van morir quatre joves francesos, dos albanesos, tres xilens, un peruà i un colombià. Al costat dels taüts, s’hi van ubicar les famílies de les víctimes, que van rebre l’escalf de les autoritats i també de jugadors dels equips de futbol de la ciutat, el Gènova i la Sampdoria.

HOMENATGE ALS BOMBERS
A l’acte també hi van assistir els membres dels bombers que des de dimarts han estat treballant per intentar trobar els desapareguts. Segons diferents informacions, encara es busca una persona. Els familiars de la resta de morts, que van optar per actes paral·lels en senyal de protesta, van retreure que l’Estat no hagi protegit els seus ciutadans. Aquest ha estat el cas de les famílies dels quatre joves de Torre del Greco, al sud d’Itàlia. “El pont es va ensorrar. No era només una part important d’una autopista, sinó una via necessària per a la vida quotidiana de moltes persones, una artèria essencial per al desenvolupament de la ciutat”, va dir el cardenal de Gènova, Angelo Bagnasco, que va parlar de la necessitat de “fer justícia”.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts