catalunya

L'alcaldessa de Barcelona recorda les víctimes dels atemptats del 17-A

Ada Colau va destacar que els terroristes van aconseguir “fer mal”, però no “contagiar el seu odi”

L'alcaldessa de Barcelona recorda les víctimes dels atemptats del 17-Aefe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va afirmar ahir que els ter­roristes del 17-A van aconseguir fer mal però no van aconseguir “contagiar el seu odi”, i va animar els ciutadans a demostrar “una vegada més” que la capital catalana és una “ciutat de pau” que “no oblidarà mai les víctimes”. En una declaració institucional la vigília del primer aniversari dels atemptats a Barcelona i Cambrils (Tarragona), en els quals van morir 16 persones i més d’un centenar van resultar ferides, Colau no va poder evitar plorar en recordar un per un el nom dels morts. “Els barcelonins sempre us tindrem al nostre cor i la nostra memòria.”

“No oblidem ni oblidarem mai les víctimes”, va ressaltar l’alcaldessa, que va animar els ciutadans que demostressin avui, “una vegada més”, que Barcelona és una “ciutat oberta i solidària, orgullosa de la seva diversitat i contrària a la guerra i a la violència. Una ciutat de pau que amb tendresa i respecte no oblidarà mai els noms de les víctimes”. Colau va manifestar que els últims mesos el consistori ha treballat amb “molta cura” perquè l’acte institucional de matí, en complir-se el primer aniversari dels atemptats, tingui les víctimes com a “úniques protagonistes”.

“Fa un any Barcelona va sofrir l’atemptat terrorista més sagnant dels últims 30 anys, després del d’Hipercor”, va recordar Colau, que va expressar el condol del consistori als familiars i amics de les víctimes i la solidaritat i compromís de la ciutat amb totes les víctimes i afectats per l’atemptat. “No podem i no volem oblidar-nos d’aquells fets.” Colau va qualificar l’atemptat com un “acte sens dubte covard, que pretenia sembrar el terror en un dels passejos més volguts i més visitats de la nostra ciutat: La Rambla.”

“Volien fer-nos mal, i ho van aconseguir, però no van aconseguir contagiar-nos el seu odi. No hem renunciat als nostres valors ni conviccions, que un any després són més forts que mai”, va assegurar. Segons Colau, Barcelona és i serà una “ciutat de pau, una ciutat valenta, que s’enfronta al terror amb l’amor, una ciutat oberta a totes les persones que fugen de la guerra, la gana i la violència”.

A més, l’alcaldessa també va voler agrair les “múltiples” mostres de solidaritat i afecte que van arribar a Barcelona procedents de tot el món després dels atemptats, fruit de l’“estima i reconeixement internacional” cap a la capital de Catalunya.

tracking