x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
catalunya

Barcelona homenatja les víctimes dels atemptats del 17-A

La jornada ha transcorregut amb normalitat, on el silenci, el respecte i la música s'ha imposat en un sobri acte a la plaça de Catalunya, amb la presència dels Reis d'Espanya, els presidents del Govern i de la Generalitat
Les víctimes dels atemptats del 17.A durant l'ofrena foral en el mosaic de Joan Miró de La Rambla de Barcelona

Les víctimes dels atemptats del 17.A durant l'ofrena foral en el mosaic de Joan Miró de La Rambla de Barcelona

Les víctimes dels atemptats del 17.A durant l'ofrena foral en el mosaic de Joan Miró de La Rambla de Barcelona

EFE
Actualitzada 17/08/2018 a les 18:07
La Rambla de Barcelona s'ha omplert de flors grogues, blanques, roses i blaves des de primera hora del matí cobrint el mosaic de Joan Miró per retre homenatge a les víctimes dels atemptats que van tenir lloc avui fa just un any, el 17 d'agost de 2017. Precisament el mosaic del pintor va ser el punt exacte on la furgoneta que conduïa Younes Abouyaawoub va acabar el seu recorregut, després d'endur-se per endavant a centenars de persones que passejaven pel centre de Barcelona. Fins a 15 persones van perdre la vida i més d'un centenar van resultar ferides, convertint-se en l'atemptat més greu que ha viscut Espanya després de l'11-M. 
La jornada ha transcorregut amb normalitat, on el silenci, el respecte i la música s'ha imposat en un sobri acte a la plaça de Catalunya, amb la presència dels Reis d'Espanya, els presidents del Govern i de la Generalitat, que han deixat de banda la tensió política per centrar-se en les víctimes i els seus familiars, a qui han saludat un per un quan ha finalitzat l'acte. L'homenatge ha arrencat amb "El cant dels ocells", que han interpretat quinze alumnes violoncel·listes d'escoles municipals de Barcelona, ​​al qual ha seguit la lectura d'un fragment d'un poema de John Donne, "Devocions sobre situacions inesperades", llegit per vuit joves que professen diferents religions en les vuit llengües de les víctimes del 17-A.

La presentadora de l'acte, la periodista Gemma Nierga, ha pres la paraula per ressaltar que Barcelona és una "ciutat de pau", que avui s'ha bolcat per mostrar la seva solidaritat i acompanyar les víctimes. A més, cinquanta alumnes de les escoles municipals de música i el conservatori municipal han interpretat "Imagine", de John Lennon, "Somewhere over the Raimbow", de "El Mago d'Oz", "Hallelujah", de Leonard Cohen, i "Qualsevol nit pot sortir el sol", de Jaume Sisa.
"Barcelona us acull i us vol acompanyar en el dolor. Estimades famílies que heu patit tant i que tant patiu, vam acabar aquest acte, però no deixarem d'acompanyar-vos, perquè volem la pau, però no volem la indiferència", ha afirmat Nierga abans de donar per conclòs l'acte.

Amb els Reis i les altres autoritats en segona fila, en l'acte no hi ha hagut presència de símbols polítics, més enllà d'algunes banderes espanyoles, ni crits partidistes, únicament alguns tímids "visca el Rei" quan ha arribat el monarca. L'acte s'ha dut a terme enmig d'àmplies mesures de seguretat, amb la plaça de Catalunya blindada pels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona, ​​que han establert un cordó de tanques per delimitar el perímetre. Tot i que la normalitat s'ha imposat en els actes, un grup d'independentistes i un altre de monàrquics han protagonitzat moments de tensió a la Rambla, a l'altura de la font de Canaletes, davant la qual cosa els Mossos han creat un cordó de seguretat entre tots dos per separar-los i la situació, afortunadament, s'ha pogut resoldre. A més, fa una estona que un grup d'independentistes ha despenjat la pancarta que van instal·lar ahir a la nit a la façana d'un edifici de la plaça Catalunya en contra de la presència del rei a Barcelona.
Tot i que s'ha viscut un matí tranquil assolellat, la pluja, que ha caigut amb molta intensitat acompanyada de descàrrega elèctrica, ha arribat poc abans de les 14.00 hores i ha deixat pràcticament buides les Rambles.
  • #1 Populisme
    (17/08/18 18:37)

    No hi ha hagut presencia de simbols polítics .......? Doncs Quim Torra, ha culminat la politització de la jornada en barrejar el debat sobre els "presos polítics" amb el record a les 16 víctimes mortals dels atemptats ....

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts