Espanya

Casado no es planteja dimitir pel cas del màster, que passa al Suprem

La jutgessa que instrueix l’afer el remet a l’alt tribunal en veure-hi indicis de prevaricació administrativa
i suborn

Casado no es planteja dimitir pel cas del màster, que passa al SupremEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La polèmica sobre el màster de Pablo Casado va prendre ahir una nova dimensió en decidir la jutgessa que instrueix el cas la seva remissió al Tribunal Suprem perquè decideixi si s’escau investigar-lo. En tot cas, el líder del PP no es planteja dimitir per una qüestió que ha despertat les crítiques de tots els partits.

Casado, qui va retardar un viatge a Colòmbia per comparèixer davant els mitjans de comunicació, es va mostrar absolutament tranquil i va insistir que no té cap tipus de responsabilitat en aquest afer, per la qual cosa confia que el Suprem no arribi a imputar-lo. Per això, va assegurar que donarà totes les explicacions que li demanin pel que fa al màster de Dret Autonòmic de la Universitat Rey Juan Carlos, però no veu que hi hagi cap raó per dimitir i tampoc per qüestionar el seu lideratge al capdavant del PP, als membres del qual també va enviar un missatge de tranquil·litat, dues setmanes després de l’elecció com a president del partit.

Més aviat al contrari, el polític popular considera que la remissió d’aquest cas al Suprem, l’òrgan competent en tractar-se d’una persona aforada, suposarà una oportunitat perquè es “faci justícia” i poder fer front a la “indefensió” dels últims quatre mesos, des que les presumptes irregularitats pel que fa al màster van sortir a la llum pública. “El que m’han fet a mi no se li ha fet a ningú més en aquest país”, va recriminar.

El delicte de prevaricació administrativa i suborn impropi que li atribueix la jutgessa instructora del cas Màster, la titular del jutjat d’instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez-Medel, preveu una inhabilitació per a càrrec públic d’entre tres anys i mig i set anys. La jutgessa ha enviat una exposició raonada al Suprem perquè decideixi si s’escau investigar Casado per aquests delictes en considerar que existeixen “indicis” que va obtenir el màster de la URJC com un “regal acadèmic per la rellevància política i institucional”. La decisió de l’alt tribunal no arribarà previsiblement fins al mes de setembre vinent, segons fonts jurídiques.

Mentre, des de la resta de partits polítics no van trigar a produir-se les reaccions davant la nova situació del cas, i el mateix president del govern, Pedro Sánchez, va considerar que Casado hauria de “donar explicacions als ciutadans”. El secretari general de Cs, José Manuel Villegas, va assegurar que la de Casado és “una situació greu” perquè si no tingués el “privilegi” de ser una persona aforada, pel seu escó de diputat, “ja estaria imputat”. Per la seva banda, des de Podem van lamentar, a través de Twitter, que “la renovació del PP era això”, i van recriminat al partit que no entengui el dany que ha causat al país amb “la seva corrupció”.

tracking