x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Espanya

El Suprem rebutja l'extradició de Puigdemont només per malversació

Pablo Llarena respon així a la justícia alemanya, que va resoldre a favor de l’extradició per malversació però no per rebel·lió
L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont.

El Suprem rebutja l'extradició de Puigdemont només per malversació

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont.

EFE
Actualitzada 20/07/2018 a les 06:41
El jutge del Tribunal Suprem espanyol, Pablo Llarena, va rebutjar ahir el lliurament de l’expresident Carles Puigdemont solament pel delicte de malversació, tal com va fallar el tribunal alemany de Schleswig-Holstein, durament criticat per ell i per la Fiscalia per la seva “falta de compromís” i “indeguda intromissió” en la justícia espanyola. Llarena va respondre així a la decisió de l’Audiència alemanya que fa una setmana va resoldre a favor de l’extradició de l’ex-president català per malversació però no per rebel·lió. A més, el jutge del TS va retirar l’ordre europea i internacional de detenció que pesava contra Puigdemont, la qual cosa significa que tindrà plena llibertat de moviments a l’estranger, si bé no podrà tornar a Espanya, ja que seria automàticament arrestat, en estar vigent l’ordre de detenció nacional, fins passats 20 anys, temps en què prescriu el delicte de rebel·lió. Pablo Llarena també va retirar les ordres europees i internacionals de detenció contra els ex-consellers independentistes Antoni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret a més de la secretària general d’Esquer­ra Republicana de Catalunya (ERC), Marta Rovira. No obstant això, aquestes ordres es poden reactivar en el futur i, fins i tot, dictar-ne altres de noves. Llarena va optar per prendre aquesta decisió en considerar que les negatives de Bèlgica i Alemanya a extradir els líders catalans per rebel·lió, que és la base sobre la qual se sosté tot el procediment, “deterioren indegudament l’apreciació de responsabilitat que recull la recerca i un acte ferm de processament”.

“Falta de compromís”
En el seu aute, el jutge va denunciar “la falta de compromís del Tribunal Regional Superior de Schleswig-Holstein” amb “uns fets que poguessin haver infringit l’ordre constitucional espanyol”. La Fiscalia va tancar files amb l’actuació de Llarena i va assegurar que la decisió de l’Audiència alemanya suposa un incompliment del marc jurídic europeu i que no pot condicionar la seva qualificació jurídica.
Etiquetes
  • #2 josep
    (20/07/18 15:39)

    jo crec ca no pasara tants anys per tornar a catalunya ja ca la justicia a españa va com va .

    Respondre
  • #1 karlitos
    (20/07/18 12:53)

    Quand passi 20 anys ...arribara a Catalunya i dira: ( Ja soc aquí )….

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts