x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Catalunya

La suspensió de Puigdemont obre una crisi entre els independentistes

JxCat i ERC s’enfronten de manera virulenta per les diferències sobre la substitució temporal dels diputats suspesos pel Tribunal Suprem
El parlament va quedar ahir buit en no celebrar-se el ple.

La suspensió de Puigdemont obre una crisi entre els independentistes

El parlament va quedar ahir buit en no celebrar-se el ple.

Actualitzada 19/07/2018 a les 07:02
JxCat i ERC van protagonitzar ahir un xoc al Parlament a causa del desacord entre les dues formacions sobre si s’ha de substituir temporalment els sis diputats suspesos pel Tribunal Suprem o bé si s’ha de deixar al marge d’aquesta mesura l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.
Abans d’iniciar-se el ple previst per ahir al matí, la mesa del Parlament havia de decidir si aplicava una solució d’acord amb l’últim informe dels lletrats de l’hemicicle, que plantejava una substitució temporal dels diputats sus- pesos pel Suprem (Carles Puigdemont, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull, Oriol Junqueras i Raül Romeva) i que podrien delegar el vot en un altre diputat del seu grup. Tanmateix, les divergènies entre els dos socis del Govern van acabar amb les possibilitats d’acord en la reunió de la mesa, ja que JxCat exigia un tracte diferencial entre Puigdemont i la resta de cinc diputats presos en entendre que l’expresident no ha de ser substituït per un altre diputat. ERC ho va rebutjar i el ple va ser desconvocat. Les dues formacions, però, van acusar-se amb virulència. JxCat va acusar obertament el president del Parlament, Roger Torrent, d’incomplir l’acord verbal que suposadament havien arribat amb ERC i que consistia en una solució puntual per al ple d’ahir i d’avui. El pacte passava per substituir els diputats suspesos que continuen a la presó, però no Puigdemont.

A més del tracte diferencial per a l’expresident, que JxCat considera una “línia vermella”, l’acord implicava suposadament que, mentre la Comissió i de l’Estatut dels Diputats no acabés de resoldre la qüestió, Puigdemont no exerciria el seu vot de manera delegada, per la qual cosa el seu grup estava disposat a perdre un vot al ple. “Demanem a ERC que aclareixi quina és la posició de Torrent. O es defensa la dignitat dels diputats o es blanqueja el Partit Socialista del 155”, va etzibar el portaveu d’ERC, Eduard Pujol.
Mentrestant, el president del grup d’ERC, Sergi Sabrià, va acusar Pujol i Albert Batet “de mentir de manera descarada”.
Etiquetes
  • #3 Joan
    (19/07/18 14:47)

    Un cop hagi complert la pena per malversació (de fins a 12 anys en el codi penal) se li pot jutjar per rebel·lió si encara no ha prescrit, i que els tontos útils segueixin posant llacets grocs tota la vida si volen ....

    Respondre
  • #2 karlitos
    (19/07/18 13:21)

    Es normal, la falta de convivencia es un fet.Al parlament, al carrer i amb les families catalanas. La injerencia Russa te poder per desastibilizar i desunir Europa.

    Respondre
  • #1 Double Croche
    (19/07/18 11:46)

    Ça les calmera un peu ! 

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts