x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
eSPANYA

Primer pas per a l'equiparació dels permisos de maternitat i paternitat

El Congrés dels Diputats avala la proposició de llei de Podem perquè els dos progenitors tinguin la baixa intransferible i remunerada de 16 setmanes
El líder de Podem, Pablo Iglesias, ahir al Congrés.

Primer pas per a l'equiparació dels permisos de maternitat i paternitat

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ahir al Congrés.

efe
Actualitzada 28/06/2018 a les 07:20
El Congrés espanyol va fer ahir el primer pas per igualar els permisos de paternitat als de maternitat fins a aconseguir les 16 setmanes, i que siguin intransferibles i remunerats al cent per cent, tal com ha plantejat Podem en una proposició de llei que va rebre el suport unànime de tots els grups. La proposta que el grup confederal va registrar fa més d’un any i mig va ser presa ahir en consideració després d’haver superat dos vetos de l’anterior govern popular, va recordar durant la seva defensa el líder d’Units Podem, Pablo Iglesias.
La regulació actual obliga a la mare a agafar les sis primeres setmanes i de forma voluntària les deu següents. Els pares tenen un permís voluntari i intransferible de quatre setmanes des del dia de naixement, encara que als pressupostos del 2018 el PP i Ciutadans van pactar ampliar-lo a cinc setmanes. Units Podem planteja que els progenitors tinguin aquest mateix permís intransferible de 16 setmanes per a la cura de menors en casos de naixement, adopció o acolliment divisibles en dos períodes diferents: el permís parental inicial de dues setmanes i el de criança de catorze. L’increment del permís de paternitat, segons el text, serà gradual, de dues setmanes a l’any durant cinc anys un cop entri en vigor la llei.

D’altra banda, la cambra va prendre també en consideració una proposició de llei per regular l’eutanàsia, després que tots els grups parlamentaris, a excepció del PP, fessin costat a la proposta realitzada pel PSOE. Aquesta proposició de llei, “summament garantista”, contempla el “final anticipat de la vida amb l’objectiu d’evitar allargar el patiment” de persones amb malaltia greu i incurable o discapacitat crònica que impliqui gran sofriment, va explicar la portaveu socialista Adriana Lastra.
La iniciativa, que aborda qüestions ètiques, mèdiques i jurídiques, permet l’objecció de consciència dels professionals sanitaris i estableix que el dret a morir dignament formi part de la cartera de serveis del sistema nacional de salut, i que el seu accés sigui “universal i gratuït”.


Acostament de presos d’ETA

En un altre ordre de coses, el president del govern, Pedro Sánchez, va subratllar que, un cop certificada la desaparició d’ETA, la política penitenciària dels presos de l’organització armada ha de ser revisada, i que els partits no han d’utilitzar aquest assumpte per crear divisió. Sánchez es va mostrar disposat a dur a terme aquesta revisió en una conferència de premsa conjunta a Berlín amb la cancellera alemanya, Angela Merkel. En relació a Catalunya, el president va instar el sobiranisme a “passar página” de l’1-O i va apostar per normalitzar les relacions amb la Generalitat.
Etiquetes
  • #2 mas de lo mismo
    (27/06/18 10:15)

    la nova política, legislar per treure'n profit particular.....

    Respondre
  • #1 A que esperem nosaltres???!
    (27/06/18 10:13)

    A que esperem nosaltres per fer algun pas sobre la baixa de maternitat i paternitat a Andorra??????!!! Som el unic pais on els que el dirigeixen no es mouen per aquest tema. A veure si espavileu que aixo si que es important i no pas el tema de sempre de la jubilacio dels mestres i funcionaris!!!
    ESPAVILEU I FEU ALGUNA COSA JA!!!!

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts