frança

Macron i Sánchez proposen crear centres per rebre els immigrants

Defensen la posada en marxa d’instal·lacions especials en territori europeu per acollir i distribuir els immigrants pels estats membres

Macron i Sánchez proposen crear centres per rebre els immigrantsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president i Copríncep francès, Emmanuel Macron, i el cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, defensen la creació de centres de desembarcament tancats per als immigrants en sòl europeu des dels quals es gestioni la seva situació i la distribució pels diversos països de la Unió Europea. Macron va exposar aquesta idea en la conferència de premsa que va oferir ahir amb Sánchez després de la reunió que tots dos van mantenir a l’Elisi i en la qual el president espanyol també va fer seu aquest plantejament, que serà debatut demà a Brussel·les a la cimera entre vuit líders comunitaris per analitzar el problema migratori.

La reunió d’ahir a la capital francesa va ser el primer acte de l’agenda exterior de Sánchez des que va rellevar Mariano Rajoy al capdavant del govern espanyol, després de triomfar la moció de censura presentada contra l’exlíder del Partit Popular.

Centres tancats a Europa

En plantejar-los en la conferència de premsa si donaven suport a la proposta del president del Consell Europeu, Donald Tusk, de crear plataformes de desembarcament d’immigrants fora de la UE, Macron va dir que li sembla molt pertinent analitzar aquesta possibilitat, però va explicitar una altra iniciativa “diferent i complementària”, que Sánchez va assumir com a pròpia i que segons el president francès compta amb l’aval de la mandatària alemanya, Angela Merkel. Es tracta d’establir “centres tancats” de desembarcament en territori europeu que segueixin les normes de l’alt comissariat per als refugiats. Segons va detallar, serien centres que es fonamenten en allò recomanat per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) i sota la màxima que “el més proper és el més segur” per al desembarcament dels immigrants. “És una solució de cooperació que respecta el dret”, va afirmar Macron, qui va alertar a no cedir a la “simplificació i a la manipulació”. Així mateix, el president francès es va mostrar partidari de sancionar els països europeus que rebutgin acollir la quota d’immigrants que se’ls assigni.

En aquest sentit, el Copríncep francès va fer referència a l’actitud d’Hongria, la República Txeca, Eslovàquia i Polònia.

ESPANYA RESCATA MÉS DE 700 PERSONES EN VÀRIES PASTERES

Un total de 769 immigrants van ser rescatats ahir per efectius de Salvament Marítim d’Espanya quan intentaven apropar-se a les seves costes en més de vint pasteres, tant a l’estret de Gibraltar i el mar d’Alboran com a les illes Canàries. En aquest sentit, a l’estret de Gibraltar es van rescatar unes 298 persones, que van ser traslladades al port de Tarifa i al de Barbate. Segons van informar les autoritats del país veí del sud, entre els immigrants hi havia un nombre elevat de menors, dones i alguns bebès.

Al mar d’Alboran, Salvament Marítim va rescatar 351 immigrants que viatjaven distribuïts en diverses pasteres. Finalment, a les Canàries, 120 persones van ser rescates per les autoritats espanyoles.

tracking