x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
eSPANYA

'La Manada' sortirà de la presó pagant una fiança de 6.000 euros

L’Audiència de Navarra deixa els cinc joves en llibertat mentre esperen sentència ferma
El furgó que trasllada els cinc condemnats de 'La Manada' arribant a l'Audiència de Navarra, ahir.

'La Manada' sortirà de la presó pagant una fiança de 6.000 euros

El furgó que trasllada els cinc condemnats de 'La Manada' arribant a l'Audiència de Navarra, ahir.

efe
Actualitzada 22/06/2018 a les 07:08
L’Audiència de Navarra va decidir ahir que els membres de La Manada puguin sortir de presó pagant una fiança de 6.000 euros mentre no se’ls condemna en ferm, una resolució que “genera una alarma social”, en paraules de la secretària d’Estat d’Igualtat, i que va ser durament criticada per col·lectius feministes, que van anunciar mobilitzacions.
Els cinc integrants de La Manada van ser condemnats cadascun a nou anys de presó per un delicte continuat d’abús sexual amb prevalença sobre una jove als Sanfermines del 2016, però no per violació com demanaven les acusacions, en una sentència amb un controvertit vot particular que advocava per l’absolució. La resolució coneguda ahir, que va ser notificada als condemnats, compta amb el vot discrepant del president del tribunal, José Francisco Cobo, que advoca per la pròrroga de la presó provisional sense condicions.

Als cinc joves se’ls imposen mesures cautelars, com l’obligació de comparèixer els dilluns, dimecres i divendres al jutjat cor­responent de la seva localitat de residència, i se’ls prohibeix entrar a la comunitat de Madrid, on resideix la víctima, igual que tota comunicació amb ella. També se’ls retirarà el passaport i se’ls prohibeix sortir del territori espanyol sense tenir autorització judicial.
La vista sobre la pròrroga de la presó dels membres de La Manada es va celebrar dilluns passat al Palau de Justícia de Pamplona, atès que el proper 7 de juliol es compliran dos anys del seu empresonament, que és el màxim legal per a aquesta situació provisional. En aquesta vista, tant la fiscalia com l’acusació particular exercida per la víctima i les acusacions populars –l’ajuntament de Pamplona i el govern de Navar­ra–, van sol·licitar la pròrroga de la presó, mentre que les defenses dels condemnats van demanar la posada en llibertat en entendre que no es donava cap dels supòsits per mantenir-los a la presó (risc de destrucció de proves, de reiteració delictiva o de fugida).

En conèixer-se la decisió, unes 3.000 persones es van congregar a la plaça consistorial de la capital navarresa per cridar de nou: “No és abús, és violació!”, en una protesta a la qual es van sumar representants de l’ajuntament i el govern foral i partits polítics. Les protestes es van estendre a altres ciutats, com les tres capitals del País Basc i Barcelona, mentre el Moviment Feminista de Madrid va convocar per avui una concentració davant el ministeri de Justícia amb el lema Contra la justícia patriarcal. La justícia els empara, les feministes responem.

“Alarma social”
La secretària d’Estat d’Igualtat, Soledad Murillo, va reconèixer que com a part del govern no pot valorar la decisió judicial “malgrat que la mateixa genera una alarma social: manifestacions als carrers”. “Demà surt l’acte en què sabrem per què s’ha arribat a aquest resultat de llibertat provisional”, hi va afegir.

El PSOE considera que es tracta d’una “mala notícia política i jurídica” que provoca “desafecció” cap a la Justícia i crea “inseguretat” entre les dones, mentre que el PP va expressar el seu respecte cap a les decisions judicials “ens agradin més o menys”. Podem va denunciar el “biaix masclista de la Justícia” i recaptarà suports parlamentaris per reformar el Codi Penal. Ciutadans veu “preocupant que quedin al car­rer, podent reincidir mentre esperen sentència ferma”.
Etiquetes
  • #1 realitat
    (22/06/18 09:07)

    ...mentre, els presos politics escollits democràticament pel poble català estaran més temps a la presó que uns violadors, abusadors i lladres... l'Edat Mitjana.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts