Espanya

Urdangarin ingressa a la presó de Brieva i tindrà un mòdul per a ell sol

El cunyat de Felip VI arriba a primera hora al recinte penitenciari, on ocuparà una àrea masculina que no s’utilitzava des que la va abandonar Luis Roldán el 2005

Urdangarin ingressa a la presó de Brieva i tindrà un mòdul per a ell solEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Iñaki Urdangarin, condemnat pel cas Nóos a cinc anys i deu mesos de reclusió, va ingressar ahir al centre penitenciari de Brieva (Àvila) “tranquil” i amb un tracte “educat” cap als funcionaris que es trobaven en ple canvi de torn de les vuit del matí, van informar fonts de la presó. L’exduc de Palma va arribar al recinte, ocupat habitualment per dones i situat a menys de 10 quilòmetres d’Àvila, a primera hora del matí i amb molt poca expectació mediàtica, ja que el nom del penal no va transcendir fins un cop efectuat l’ingrés.

Les mateixes fonts van apuntar que Urdangarin va arribar en un furgó fosc, i que el vehicle va accedir per la porta principal de la presó. Aquesta entrada està flanquejada per unes grans portes corredisses, i posteriorment es travessa una barrera que s’aixeca un cop rebuda l’autorització. A l’interior del centre penitenciari, i coincidint amb el relleu dels funcionaris, Urdangarin va complir amb els tràmits d’entrada pels quals passen totes les recluses en aquesta presó, que compta en l’actualitat amb 95 internes i una mica més d’un centenar de treballadors.

Després de passar les preceptives proves mèdiques i un examen psicològic, Urdangarin va accedir al pavelló especial per a homes de la presó que actualment estava buit, de manera que Urdangarin hi estarà sol. Aquest pavelló disposa de cinc cel·les, pati, menjador propi i sales de vis-a-vis. Aquest departament d’homes pràcticament no ha estat condicionat des que l’any 2005 abandonés les instal·lacions l’ex-director general de la guàrdia civil Luis Roldán, que hi va complir 10 anys de condemna.

Durant la seva estada a Brieva, Urdangarin tindrà la possibilitat de trucar diàriament a la seva família, així com tenir comunicacions totes les setmanes i un vis-a-vis al mes. Després de confirmar-se l’ingrés en aquesta presó, desenes de periodistes es van apropar als voltants del recinte penitenciari.

Mentrestant, l’exsoci d’Urdangarin a l’Institut Nóos, Diego Tor­res, va ingressar a la tarda al centre penitenciari de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, per complir la condemna de cinc anys i vuit mesos que se li ha imposat. Igual que el seu exsoci, Torres també ha esgotat el termini de cinc dies que tenia per ingressar voluntàriament a la presó, una vegada el Tribunal Suprem va confirmar la seva condemna en una sentència que li va rebaixar en dos anys i deu mesos la pena inicial.

Unes hores abans de la seva entrada en aquesta presó de Brians 2, la que havia escollit, Torres va demanar que se l’indulti, i que l’Audiència de Palma suspengui l’execució de la condemna mentre es tramita la petició.

tracking