Unió Europea

França col·laborarà amb Espanya i acollirà immigrants de l''Aquarius'

Les persones que ho desitgin podran demanar el trasllat al país gal

França col·laborarà amb Espanya i acollirà immigrants de l''Aquarius'EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França també acollirà una part dels 630 immigrants que avui arribaran a Espanya amb el vaixell Aquarius. Ho va anunciar ahir la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, després d’haver mantingut contactes amb l’ambaixador gal al país, Yves Saint-Geours. En una nota emesa per la presidència de l’executiu espanyol, Espanya va acceptar la proposta del govern francès i va agrair al seu president, Emmanuel Macron, la seva cooperació.

França acceptarà els migrants que en arribar a València i després de complir tots els protocols manifestin el seu desig d’anar a aquest país. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va enviar un missatge d’agraïment al president Macron i va afirmar que aquest és “el marc de cooperació” amb el qual Europa ha de donar resposta a la crisi migratòria “en un esperit de solidaritat europeu amb contingut real”.

Mentrestant, València ultimava ahir els detalls del dispositiu, integrat per 2.300 persones per donar la primera atenció als 630 immigrants que aquest matí han d’arribar a la ciutat procedents d’Itàlia. Tots ells tindran una autorització excepcional d’un mes per quedar-se a Espanya mentre es decideix si se’ls atorga o no la condició de refugiats. D’altra banda, el ministre de Foment espanyol, José Luis Ábalos, va contestar ahir a la vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, que divendres va reivindicar que l’acollida dels immigrants “no és una qüestió d’estrangeria”, sinó de “dret humanitari” a causa de “l’excepcionalitat i l’emergència”. Ábalos, que avui serà present a València, va assegurar que tots els immigrants tindran l’autorització especial d’un mes però que a partir d’aleshores se’ls tractarà amb la legalitat a la mà, “sense excepcions”. Per la seva banda, el director de Metges Sense Fronteres a Espanya, Daniel Noguera, va demanar ahir que es respecti l’estatut de refugiat per a tots els immigrants de l’Aquarius i que tots ells “tinguin dret a presentar el seu cas”. Està previst que l’Aquarius i dos vaixells més amb immigrants a bord arribin avui a València entre les sis del matí i les dotze del migdia i rebran una primera atenció sanitària.

RESCATADES 146 PERSONES A BORD D'UNA PASTERA A GRANADA

Salvament Marítim va rescatar ahir 146 persones procedents del Nord d’Àfrica amb pastera. A la costa de Granada els efectius van recuperar 57 persones, entre elles dotze dones i dos nens, en una pastera. Els immigrants, que estaven en bon estat de salut, havien sortit a plena llum del dia de divendres des d’un punt del nord del Marroc. Després del rescat fet per l’embarcació Salvamar Hamanl, els immigrants van ser traslladats al port granadí de Motril, on van arribar a primera hora de la tarda. Salvament Marítim també va rescatar 36 immigrants, entre ells una dona, quan intentaven arribar a Espanya amb pastera a través de l’Estret de Gibraltar, mentre que 53 van ser interceptades a l’illot d’Alborán.

tracking