Espanya

El PP presentarà les esmenes que “cregui oportunes” als pressupostos

El projecte pressupostari afronta els vetos de Podem, Esquerra Republicana, PDeCAT, EH Bildu i Compromís

El PP presentarà les esmenes que “cregui oportunes” als pressupostosEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Popular (PP) amenaça de castigar el suport del Partit Nacionalista Basc (PNB) a la moció de censura de Pedro Sánchez (PSOE) presentant una esmena sobre les partides pactades per al País Basc als pressupostos del 2018. La formació de Mariano Rajoy té majoria absoluta a la cambra alta, on aquesta setmana arrenca la tramitació d’uns comptes que recullen 540 milions d’euros en inversions per al País Basc com a contraprestació al vot favorable dels nacionalistes al projecte del PP. Amb prou feines una setmana després de l’acord, el PNB va proporcionar cinc vots decisius per tombar el govern de Rajoy. Per aquest motiu, la sotssecretària nacional d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, va dir ahir que “tenint majoria absoluta al Senat, el grup popular introduirà aquelles esmenes que cregui millor en el text”.

Levy va realitzar aquestes declaracions als mitjans a la seu nacional del PP, a les portes de la setmana en la qual el projecte pressupostari del 2018 afronta en el Senat el debat de cinc vetos presentats per Podem, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), Euskal Herria Bildu (EH Bildu) i Compromís.

Levy va indicar que Sánchez es troba a la seva arribada a la Moncloa amb una situació econòmica “molt millor” que la que va heretar el PP i ara a aquest partit li preocupa que el “no és no” del president retorni al país a la situació “anterior” que diu que va deixar el PSOE.

El retorn a l’oposció

Per això, Levy va insistir que el seu partit farà una oposició “seriosa, responsable i activa”, ferma en la defensa de la legalitat constitucional, i que pretén ser el “referent” de l’oposició a Pedro Sánchez, en el marc del centredreta en el qual també es troba el partit de Ciutadans. “Intentarem seguir sent aquest partit de centredreta amb vocació de Govern”, va afirmar Levy, que no va voler entrar en qüestions internes del PP, que es reunirà dimarts en el Comitè Executiu Nacional.

L’estratègia que estudia el Partit Popular posa en perill el desenvolupament del tren d’alta velocitat a Euskadi i també els 306 milions que està previst que es destinin a modernitzar la xarxa de fer­rocarrils.

tracking