Espanya

Pedro Sánchez es converteix en president del govern espanyol

El socialista succeeix Mariano Rajoy en obtenir 180 vots en la moció de censura contra el líder del PP

Pedro Sánchez es converteix en president del govern espanyolEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pedro Sánchez s'ha convertit en el nou president del govern espanyol aquest matí en aconseguir el suport de 180 parlamentaris en la moció de censura que havia presentat contra Mariano Rajoy, davant dels 169 parlamentaris que s'han pronunciat en contra. El socialista arriba a la Moncloa amb els 84 vots dels diputats del PSOE i la de tots els representants del congrés menys els del Partit Popular i Ciutadans, després de sumar els suports del parlamentaris del PNB en respectar Sánchez el pressupost que havien pactat amb els populars.

El líder del PSOE ha afirmat en guanyar la moció de censura que és "plenament conscient" dels reptes que té i que vol "transformar i modernitzar" el país, com estima que han fet sempre els executius socialistes. Sánchez haurà de completar el tràmit del jurament del càrrec davant del rei per començar a exercir.

Rajoy ha estat el primer a felicitar al nou cap de l'executiu veí i s'ha acomiadat manifestant que "ha estat un honor haver estat president del govern i un honor haver deixat una Espanya millor que la que vaig trobar" alhora que ha desitjat que Sánchez "pugui dir el mateix" quan marxi.

tracking