Espanya

Pablo Iglesias guanya la consulta i continuarà al capdavant de Podem

El secretari general va rebre el suport d’un 68% dels inscrits en aquesta votació interna amb una participació de 188.176 persones

Pablo Iglesias guanya la consulta i continuarà al capdavant de PodemEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va confirmar ahir que seguirà al capdavant del partit en obtenir el suport del 68% dels inscrits que van participar a la consulta sobre la seva continuïtat, després de la polèmica compra del xalet de més de 600.000 euros. No obstant això, va assenyalar que pren “nota” del 31% dels simpatitzants que han demanat la seva dimissió.

La consulta als inscrits de la formació morada sobre la “credibilitat” d’Iglesias i Montero va ser promoguda per ells mateixos després de l’aparició als mitjans de fotos i dades de l’habitatge que tots dos han comprat a la localitat madrilenya de Galapagar. La participació era una de les claus de la consulta, perquè Pablo Iglesias havia anunciat que una baixa participació els obligaria a dimitir. El secretari d’organització de Podem, Pablo Echenique, va publicar els resultats del procés al seu compte de Facebook. Segons els resultats, van votar a favor de la continuïtat d’Iglesias i Montero 128.300 inscrits (68,42%), mentre que els 59.224 restants (31,58%) van considerar que haurien de dimitir. En blanc van votar 652 persones, un 0,35% dels participants, en una consulta a la qual estaven convocats 487.772 militants.

Si es comparen les xifres amb el procés de Vistalegre II, en què Iglesias va ser ratificat al capdavant del partit amb 155.000 suports, el secretari general de Podem va obtenir ahir un suport molt menor entre les bases, atès que llavors va renovar el seu mandat amb gairebé el 90% dels vots.

“Vull agrair la participació en la consulta i el suport rebut. També vull dir que prenc nota del missatge del 30% de persones inscrites que no ens han donat suport. No han estat dies fàcils per a nos­altres, però tampoc per a la gent de Podem”, va expressar Iglesias en un missatge difós a través de les xarxes socials.

Per la seva banda, la portaveu de Podem al Congrés i parella d’Iglesias, Irene Montero, va confirmar que després d’aquests resultats continuarà “treballant dur”. La seva continuïtat també estava en joc en la consulta convocada després de posar-se en dubte la seva credibilitat per la citada compra de la casa. “Als que ens heu donat suport, gràcies per participar, per donar arguments a amics i familiars, per sentir el projecte col·lectiu com a propi i cuidar-lo i protegir-lo. Als que heu votat en contra, gràcies també per expressar la vostra posició amb honestedat: espero convèncer amb el meu treball a partir d’ara”, va assegurar en un missatge que també va publicar a les xarxes socials.

Negociant una coalició

Units Podem-Esquerra Unida-Equo és el nom que el partit de Pablo Iglesias vol per a la coalició amb la qual concorrerà a les eleccions del 2019 en aliança amb la formació d’Alberto Garzón i els ecologistes, amb petites variacions en el cas de les europees i les municipals.

Fonts d’IU van explicar que l’acord encara no està tancat i que continuen les negociacions, però dissabte l’executiva de Podem va aprovar un protocol “obert” per “ordenar” els processos per conformar les confluències de cara als comicis municipals, autonòmics i europeus del proper any. En aquest document, que inclou les “bases reglamentàries” per construir les aliances amb les “forces germanes”, la direcció de Podem apunta ja el nom de la candidatura.

tracking