x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
espanya

Rajoy tira endavant el pressupost gràcies al vot favorable del PNB

Els nacionalistes apel·len a la “responsabilitat” per fer possible que els comptes públics superin l’escull del Congrés
Mariano Rajoy, ahir durant el ple del Congrés.

Rajoy tira endavant el pressupost gràcies al vot favorable del PNB

Mariano Rajoy, ahir durant el ple del Congrés.

efe
Actualitzada 24/05/2018 a les 07:33
El Congrés espanyol va aprovar ahir el projecte de llei de pressupostos generals de l’Estat del 2018 amb els vots del PNB, que es van sumar als del PP, Ciutadans, UPN, Fòrum Astúries, Coalició Canària i Nova Canàries. D’aquesta manera, els comptes continuen la tramitació al Senat, on el PP té majoria.
El ple del Congrés va donar via lliure al projecte pressupostari amb l’aprovació del dictamen del preàmbul, l’última votació, ja que els pressupostos es voten secció per secció sense que hi hagi una votació general. Així es van tancar tres dies de debat de totes les seccions, en les quals han intervingut els diferents ministres i en què el PNB s’ha alineat amb el PP i ha permès que amb 176 diputats cap secció fos rebutjada.

El president del govern, Mariano Rajoy va afirmar en declaracions a la premsa que el pressupost és la llei més important que presenta un executiu perquè és la plasmació numèrica d’un projecte polític, i va agrair a les set formacions polítiques que li han donat suport que han apostat per “construir i no per destruir”, malgrat que va admetre que “ha estat difícil”. “És molt bo per a Espanya, per als inversors estrangers i per als mercats”, va assenyalar Rajoy després d’insistir que els grans objectius són créixer i crear ocupació i que la recuperació arribi en tots els àmbits.
Les votacions del pressupost van tenir tres absències, dues d’Units Podem i una del PSOE, per la qual cosa el resultat no es va veure afectat. En el dia d’ahir van intervenir els titulars de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, d’Afers Exteriors i Cooperació, de Justícia, d’Educació, Cultura i Esport, d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i d’Economia, Indústria i Competitivitat.

Una vegada que els comptes han estat aprovats per la cambra baixa, els pressupostos continuen la seva tramitació al Senat, on hauran de comparèixer la setmana vinent els alts càrrecs de ministeris i empreses públiques, així com del Banc d’Espanya, entre d’altres. Segons el calendari del Senat es preveu que l’aprovació definitiva dels comptes sigui en un ple del 19 de juny.
El PP té majoria parlamentària en aquesta cambra, de manera que de no introduir-se noves esmenes el pressupost no hauria de tornar al Congrés. D’aquesta forma els pressupostos, que preveuen un sostre de despesa de 119.834 milions d’euros, un 1,3% superior al del 2017, i una previsió d’ingressos tributaris de 210.015 milions, un 6% més, entrarien en vigor amb una durada propera als sis mesos.


Pensions i salaris públics

Els comptes inclouen la pujada de l’1,6% de les pensions per a aquest any i el que ve, l’alça del salari mínim i dels sous dels funcionaris, així com deduccions en l’IRPF per a rendes baixes. També l’equiparació dels sous dels policies i guàrdies civils i inversions territorials, mentre que Canàries, Balears, Ceuta i Melilla aconsegueixen la subvenció del 75% dels viatges aeris i marítims regulars amb la península.
El suport del PNB va estar pendent fins a l’últim minut, quan finalment la seva executiva va decidir votar a favor per “responsabilitat” i per evitar un “abisme” que comportaria una inestabilitat política i un empitjorament en la situació de Catalunya que –segons la seva opinió– hauria provocat el reforçament de l’article 155.
Etiquetes
  • #2 juas juas juas juas
    (25/05/18 03:37)

    sempre xupando cu als "del norte" i ara mira como os pagan!

    Respondre
  • #1 JOSEP
    (24/05/18 16:58)

    del pnb no en sorpren res sempre han fet el seu paper mes mesqui son molt falsos sempre san comportat aixi FALSOS.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts