x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
espanya

Rajoy bloqueja la formació del nou Govern de Quim Torra a Catalunya

El cap de l’executiu mantindrà l’article 155 de la Constitució fins que Torra nomeni consellers que no estiguin presos o reclamats per la justícia
El president espanyol, Mariano Rajoy, en un acte aquest dissabte.

Rajoy bloqueja la formació del nou Govern de Quim Torra a Catalunya

El president espanyol, Mariano Rajoy, en un acte aquest dissabte.

efe
Actualitzada 21/05/2018 a les 07:10
L’executiu de Mariano Rajoy bloquejarà la formació del nou Govern de la Generalitat catalana, liderat pel president Quim Torra, després de no publicar el decret de nomenament dels consellers. D’aquesta manera, Rajoy manté l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola a Catalu-nya i tanca files amb els líders del PSOE, Pedro Sánchez, i Ciutadans, Albert Rivera.
Precisament, Rajoy va parlar dissabte amb Sánchez i Rivera per traslladar-los la seva intenció d’estudiar la viabilitat del nou Govern i mantenir mentrestant l’article 155, després que el president Torra nomenés com a membres del seu executiu dos exconsellers empresonats, Jordi Turull i Josep Rull; i a altres dos refugiats a Bèlgica, Toni Comín i Lluís Puig. El govern espanyol, que va qualificar la designació de “provocació”, va anunciar ahir que no publicarà el decret de nomenament al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), encara sota el seu control. El sotssecretari del ministeri de Presidència i de les Administracions Territorials, José María Jover, va enviar una carta al secretari del Govern, Víctor Cullell, en què l’informa que no pot publicar el decret de nomenament dels consellers proposats perquè està estudiant la seva viabilitat i recorda que sense la seva autorització, el decret manca de validesa i efecte. Un fet que Torra ja ha qualificat d’“inimaginable”. Les reaccions polítiques es van succeir ahir entre les diferents forces polítiques davant la incògnita si els consellers podran prendre possessió dimecres, tal com havia anunciat el govern de la Generalitat recentment.

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, va acusar ahir el govern de Rajoy, el PSOE i Ciutadans de “menysprear les seves lleis, ignorar la democràcia i humiliar la voluntat majoritària dels catalans”. Diverses entitats de la judicatura catalana van publicar un manifest en què alerten que “cap autoritat dins de la Generalitat, incloses les que la tenen intervinguda, pot oposar-se a la seva publicació oficial sense incórrer en responsabilitats disciplinàries, polítiques o penals”.
Etiquetes
Veure’n més
17
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts