cuba

Un avió de passatgers s'estavella tot just enlairar-se de l'Havana

Tres persones dels 105 ocupants de l’aparell sobreviuen al sinistre i es troben en estat crític

Un avió de passatgers s'estavella tot just enlairar-se de l'HavanaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un avió comercial que cobria una ruta interna de l’Havana a Holguín, a l’est de l’illa de Cuba, es va estavellar ahir tot just haver-se enlairat de l’aeroport José Martí Internacional de la capital cubana. Segons les últimes informacions aparegudes abans del tancament d’aquesta edició, tres persones dels 105 ocupants, entre passatgers i tripulació, tots ells estrangers, van sobreviure al sinistre. Els ferits es troben en estat crític i van ser hospitalitzats, segons va informar el diari estatal Granma.

L’artefacte, un Boeing 737, es va veure envoltat per un gran foc i els bombers van lluitar a contrar­rellotge per sufocar les flames, segons va informar el corresponsal de la CNN a l’Havana. Als voltants de l’aeroport es podia observar una immensa columna de fum, i nombroses dotacions de bombers, policia i assistència mèdica van acudir a la zona on es va produir l’accident.

El vol DMJ 0972 estava operat per l’aerolínia estatal Cubana de Aviación, que havia llogat el Boeing 737-200 accidentat a la companyia mexicana Damojh. Així ho va explicar la directora de Transport Aeri de Cuba, Mercedes Vázquez, citada per l’agència estatal Prensa Latina.

La televisió estatal cubana va indicar que l’aeronau es va precipitar contra el terra entre les localitats de Boyeros i Santiago de las Vegas. Segons el relat d’un testimoni presencial, l’avió va aconseguir enlairar-se, però quan estava ja a força alçada es va aturar i després va començar a caure en picat fins a xocar contra el terra i provocar una explosió.

La principal carretera que condueix a l’aeroport de l’Havana va ser tallada a uns 8 quilòmetres de les instal·lacions, però l’aeroport José Martí va romandre operatiu. Fins al lloc dels fets s’hi va traslladar el president cubà, Miguel Díaz-Canel, al costat d’autoritats del ministeri de l’Interior i del Partit Comunista.

El president de la Corporació de l’Aeronàutica Civil de Cuba, Roberto Peña, va declarar que ja s’estan investigant les causes del sinistre, i que una vegada que s’avancin en les recerques oferiran més informació sobre el succés.

Aquest accident té com a antecedent a l’ocorregut a l’abril de 2017 a l’Havana, quan es va estavellar un avió pertanyent a les Forces Armades Revolucionàries de Cuba, i en el qual van morir vuit militars, inclosa la tripulació. El novembre del 2010, una altra aeronau, en aquest cas un ATR-72 de la companyia cubana Aerocaribbean, es va estavellar en un paratge rural de la província central de Sancti Spíritus, a uns 400 quilòmetres al sud-est de l’Havana, amb un saldo de 68 morts, entre ells, 28 turistes estrangers.

tracking