x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Catalunya

JxCat s'aferra a la investidura a distància de Carles Puigdemont

El grup vol intentar escollir-lo abans del 14 de maig, aprofitant la modificació de la llei de la presidència del Parlament
Carles Puigdemont, abans de la reunió d'ahir a Berlín.

JxCat s'aferra a la investidura a distància de Carles Puigdemont

Carles Puigdemont, abans de la reunió d'ahir a Berlín.

EFE
Actualitzada 06/05/2018 a les 07:29
El grup parlamentari de Junts per Catalunya (JxCat) s’aferra a la investidura a distància de Carles Puigdemont abans del 14 de maig, vuit dies abans que s’acabi el termini per escollir un president de la Generalitat. El partit del president destituït en aplicació de l’article 155 vol esgotar la via oberta divendres pel parlament català, que va modificar la llei de presidència per investir Puigdemont a distància. Tot i admetre que tenen escasses possibilitats que això surti endavant, JxCat esgotarà aquesta via.
“Som conscients de les dificultats per aconseguir-ho”, declarava el viceportaveu de JuntsxCat, Eduard Pujol, en acabar la reunió entre Puigdemont i els seus diputats a Berlín, on resideix l’expresident en espera que la justícia alemanya decideixi si l’extradeix o no a Espanya. Pujol va titllar “d’obstinació” del govern espa-nyol per “impedir” els successius intents per investir Puigdemont o el número dos de la llista, Jordi Sánchez, que està empresonat.


RECURS “PREVISIBLE”

Pujol també va admetre que és “perfectament previsible” que el govern espanyol formalitzi –de fet ja ha anunciat que ho farà– un recurs davant del Tribunal Constitucional contra la reforma de la llei de la presidència per possibilitar una investidura a distància o telemàtica. En aquest sentit, Pujol va declarar que el grup parlamentari fa costat de manera “absoluta” a Puigdemont i no planteja noves candidatures fins a la data límit indicada. Entre els 28 diputats que ahir estaven a Berlín (el grup té 34 escons) hi havia Elsa Artadi, que els últims dies havia sonat amb força com a possible candidata alternativa. Abans de viatjar a la capital alemanya, Artadi i la resta de diputats declaraven que a la reunió d’ahir es traçaria el full de ruta per als pròxims quinze dies. En cas que la investidura de Puigdemont acabi sent “impossible”, es recuperaria la candidatura de Sànchez i si no, es buscaria aleshores un candidat alternatiu. “No busquem esgotar els terminis ni anar a noves eleccions”, assegurava Pujol, preguntat per les altres opcions i quina seria la ruta en cas que el 22 de maig no hi hagi una investidura. Ahir també es va conèixer que els socis de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) van pronunciar-se a favor d’una investidura de Carles Puigdemont però alhora descarten repetir eleccions.
La reunió d’ahir del grup de JxCat era la segona a Berlín des de l’arribada de Puigdemont el passat 6 d’abril i la setena fora de Catalunya. Eduard Pujol va fer referència a “l’anormalitat” que provoca l’aplicació de l’article 155. “El nostre propòsit és ressembrar per superar aquesta situació”, va dir Pujol, que va anunciar que s’orquestrarà un “pla de xoc” per pal·liar els efectes de l’article.


DEMANDA D’ARRIMADAS

El govern espanyol té previst recórrer al TC la reforma de la llei de la presidència, que quedaria suspesa en el moment en què el recurs sigui admès a tràmit. Per la seva banda, la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, va instar ahir precisament el govern espanyol a presentar el recurs “immediatament”. En una roda de premsa a la ciutat de Jerez de la Frontera, Arrimadas va considerar que la llei aprovada divendres passat al parlament és un “vestit a mida” per a “un fugat de la justícia”. A més, va afegir que als partits nacionalistes només els falta “saltar-se la llei de la gravetat”.
Etiquetes
  • #2 karlitos
    (06/05/18 13:31)

    Independents del progresso, de la convivencia i de una Catalunya democrática europea....El millor del Puigemont que no es reprodueix no te descendencia , com el Jordi Pujol que te molts fills a roubar....

    Respondre
  • #1 puchi de mis amores
    (06/05/18 08:04)

    mai abans algun altre havia fet tantisim mal a Catalunya... no tornis puchi de mis amores que has trencat la societat catalana per 40 anys... quina pena....

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts