Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Catalunya

Ada Colau i Roger Torrent planten el rei Felip VI al congrés de mòbils

L’alcaldessa de Barcelona i el president del Parlament no aniran avui a l’acte de benvinguda del monarca espanyol pel seu posicionament després de l’1-O
Ada Colau, abans de comparèixer davant dels mitjans de comunicació.

Ada Colau i Roger Torrent planten el rei Felip VI al congrés de mòbils

Ada Colau, abans de comparèixer davant dels mitjans de comunicació.

Efe
Actualitzada 25/02/2018 a les 07:43
El president del Parlament, l’alcaldessa de Barcelona i la Generalitat plantaran avui el rei Felip VI en la recepció de benvinguda d’una nova edició del Mobile World Congress. L’alcaldessa de la capital catalana va explicar que no participarà en la rebuda oficial que les autoritats faran al monarca tant avui com demà, si bé coincidirà amb ell durant el sopar i en altres actes. Colau, que sí que acudirà a la inauguració del congrés, va prendre aquesta decisió a causa del posicionament de Felip VI després de les càrregues policials en el referèndum de l’1-O.
Fonts de l’equip de Colau van afirmar que el monarca es va alinear “amb les posicions més dures i repressives”. Tot i això, l’alcaldessa de Barcelona va justificar que participarà en la inauguració de demà del Mobile World Congress, ja que considera que és un exercici de “responsabilitat institucional” i perquè l’esdeveniment és “molt important” no només per a la ciutat de Barcelona, sinó també per a Catalunya.
El president del parlament, Roger Torrent, va explicar més tard que Colau que tampoc anirà a la recepció del rei ni a la inauguració institucional del Mobile World Congress. “El president [del Parlament] és absolutament conscient del seu paper institucional, que sempre exerceix amb totes les conseqüències”, van explicar fonts properes a Torrent a l’agència Efe, que alhora van afegir que el cap d’Estat espanyol “no ha dedicat ni una sola paraula” al miler de ferits de l’1 d’octubre per les càrregues de la policia nacional i de la guàrdia civil. Com Colau, Torrent també anirà al sopar oficial, en què també hi haurà el rei. El posicionament de Colau i Torrent va ser secundat pels representants de la Generalitat i cap dels tres representants convidats de l’administració catalana tampoc rebran el rei ni participaran al sopar. El govern espanyol va demanar a l’alcaldessa de Barcelona que treballi “pels interessos dels barcelonins i de la ciutat” i van alertar que l’èxit del Mobile World Congress d’enguany dependrà que la fira més important de telèfons mòbils continuï a la capital catalana. El delegat de l’executiu espanyol a Catalunya, Enric Millo, va demanar a Colau que rectifiqui i que acabi assistint a l’acte de recepció del monarca espanyol.

CRÍTIQUES DELS JUTGES AL DISCURS DEL PRESIDENT DEL PARLAMENT
El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va reprendre Roger Torrent pel “greu” atac a la independència judicial. La comissió permanent de l’ens, a què no li competeix fer valoracions polítiques, va creure necessari “defensar els valors que conformen l’Estat de dret” després que Torrent denunciés l’existència de presos polítics a Espanya durant el seu discurs al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. Això va provocar que una trentena de persones abandonessin la sala, entre les quals el president del Tribunal Superior de la Justícia de Catalunya, Jesús María Bar­rientos. Roger Torrent va publicar ahir un escrit al seu compte de Facebook en defensa, precisament, dels presos polítics i exiliats.
Etiquetes
  • #5 Arlequins de la Cort
    (25/02/18 10:25)

    A Ada Colau i Roger Torrent ningú els trobarà a faltar, perquè en el fons no són ningú ni res, simplement són pallassos i titelles d'un sistema corrupte, són la marca blanca del poder establert, són els arlequins del sistema, són agitadors socials que serveixen com amortidors socials perquè no esclati una veritable revolució on corri la sang.

    Respondre
  • #4 karlitos
    (25/02/18 09:23)

    Tots aquests acabaran per exilar-se a Russia del Putin.

    Respondre
  • #3 Jordi
    (25/02/18 09:10)

    Molt millor que aquests impresentables que arruïnen Catalunya non surtin a la foto amb el cap de l'Estat. No te lloc a Europa el fanatisme ultra nacionalista. Ningù os trobará a faltar

    Respondre
  • #2 Edu
    (25/02/18 09:09)

    Ella ni se entera de nada y el es un palurdo del tractor ,sobran en cualquier evento internacional ,para hacer el ridiculo y decir  mamarrachadas  sobre politicos delincuentes  presos  ,es mejor para catalunya que no esten o quiza en futuro para Tabarnia ,un espejo ,una broma que cada vez tiene mas sentido frente a los sectarios tractoriles.

    Respondre
  • #1 Els Segadors
    (25/02/18 08:17)

    Chapeau,als dos,la resta hauria de fer igual després dels seus discursos recents sobre autonomia catalana.Que el rebin i l'afalaguin els Populars,el Sr.Albiol.Catalunya Independent i Republicana,fora monarquia.

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts