Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

Puigdemont exigeix a Rajoy que “reconegui” els resultats del 21-D

L’expresident reclama des de Bèlgica al cap de l’executiu espanyol que negociï amb “el govern legítim
de Catalunya”
Captura del discurs de Puigdemont per YouTube.

Puigdemont exigeix a Rajoy que “reconegui” els resultats del 21-D

Captura del discurs de Puigdemont per YouTube.

AGÈNCIES
Actualitzada 31/12/2017 a les 07:30
L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, destituït pel govern espanyol per l’aplicació de l’article 155, va exigir dissabte al president de l’executiu, Mariano Rajoy, que “reconegui” els resultats de les eleccions catalanes del 21-D i “comenci a negociar políticament amb el Govern legítim de Catalunya”. Puigdemont va publicar en els seus comptes de xarxes socials un discurs als ciutadans de Catalunya amb motiu del Cap d’Any, difós des de Bèlgica, en què va lluir un llaç groc en “suport als presos polítics” i on es va veure una bandera catalana i una altra de la Unió Europa.
Puigdemont va reclamar “com a president” al govern espanyol “i als que li donen suport” que “rectifiquin el que ja no funciona, que reparin el dany causat i que restitueixin tot allò que han destituït sense el permís dels catalans”.
En la seva al·locució, Puigdemont no va donar pistes sobre les negociacions per a la conformació d’un govern de coalició de perfil sobiranista ni sobre si preveu tornar a Catalunya.
“Les urnes han parlat, la democràcia ha parlat, tothom s’ha pogut expressar. A què espera el president Rajoy a acceptar els resultats?”, Es va preguntar el també candidat de Junts per Catalunya.
Puigdemont va subratllar que el govern té “una nova oportunitat de comportar-se com la democràcia europea que assegura ser, i per tant de reconèixer el resultat de les eleccions del 21 de desembre i començar a negociar políticament amb “el govern legítim” de Catalunya. “Els ciutadans catalans i els espanyols així ho esperen, però també ho esperen molts ciutadans europeus i també els seus governs i institucions”, va assenyalar Puigdemont.
Uns ciutadans que, “fracassada la recepta de la violència, la repressió i la liquidació de l’autogovern, esperen que comenci finalment l’era del diàleg i la negociació que anem reclamant des de fa anys”, va considerar l’expresident català.
Puigdemont va valorar que el 21-D es registrés una participació rècord de gairebé el 82%, que ha qualificat d’“èxit democràtic històric”, i va agrair que les urnes “hagin emès amb tanta claredat un missatge que ja no admet discussió”. Els catalans, va afegir, “pensem el que pensem, volem i sabem fer servir les urnes per resoldre les nostres aspiracions i les legítimes discrepàncies sobre com hem d’encarar el nostre futur col·lectiu. Som un poble democràticament madur que s’ha guanyat el dret a constituir-se com a república d’homes i dones lliures”.
Es va preguntar, “de què ha servit tanta repressió?” i “de què ha servit provocar tant dolor a les víctimes de la violència de l’1 d’octubre, als membres del govern i a la taula del Parlament, als alcaldes i als líders socials empresonats, als bombers, mestres i policies que han de desfilar pels jutjats”.
Etiquetes
  • #2 Lintu
    (02/01/18 00:06)

    Tots per a tirar a la brossa ! Els pallassos serveixen per a divertir ! 

    Respondre
  • #1 Andosin
    (31/12/17 13:05)

    que va guanyar Ciutadans????

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts