catalunya

Forcadell agraeix que el PP confirmi que “no hi ha separació de poders”

La presidenta del Parlament considera que les declaracions de la vice-presidenta espanyola confirmen que hi ha presos polítics

Forcadell agraeix que el PP confirmi que “no hi ha separació de poders”Agències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, va agrair ahir a la vicepresident del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que “ahir [dissabte] confirmés que no hi ha separació de poders a Espanya i que hi ha presos polítics”, en vantar-se d’haver “escapçat” als partits independentistes. En un acte electoral d’ERC a la plaça Occitània de Mataró davant unes mil persones, Forcadell, que és la candidata número quatre per Barcelona d’Esquerra, va dir que comprèn que molts catalans se sentin “tristos” perquè “avui hi ha persones innocents a la presó per les seves idees i per complir un mandat dels ciutadans”.

“La bona gent no podem acceptar això, que hi hagi presos polítics”, va afegir, “tot i que jo li agraeixo a Sáenz de Santamaría que ahir confirmés personalment la seva existència en dir que era el govern del PP qui havia escapçat els partits independentistes”. També li va donar “moltes gràcies per confirmar una cosa que ja sabíem tots, i és que a Espanya no hi ha separació de poders, i que és el govern que diu als tribunals què han de fer”.

Sobre les acusacions que pesen sobre el candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Oriol Junqueras, i sobre les altres persones que són a la presó vinculades amb el procés independentista, Forcadell va afirmar que “l’única violència que hem vist és la que ells van provocar l’1 d’octubre i la de grups feixistes que van pels nostres carrers actuant impunement”.

D’altra banda, el portaveu de Junts per Catalunya i número 8 per Barcelona, Eduard Pujol, va anunciar ahir que portaran a la fiscalia les declaracions de la vicepresidenta del govern espa­nyol. Durant un esmorzar solidari amb La Marató, de TV3, a Sant Celoni, va acusar Rajoy de posar i treure gent de la presó: “Què s’han cregut? Si es volen treure la màscara nosaltres els portarem a la fiscalia.” Segons Eduard Pujol, no es pot posar i treure gent de la presó “saltant-se l’estat de dret”, i els va interpel·lar a dir-ho davant la fiscalia. “A Catalunya no ens poden manar els que prevariquen”, va destacar el portaveu de la candidatura, que veu en els dirigents del PP enyorança del franquisme i els va reclamar tornar a la democràcia.

RAJOY VOL FER PACTES "A FAVOR D'ESPANYA I LA CONSTITUCIÓ"

El president del govern, Mariano Rajoy, va prometer ahir que el PPC serà “constructiu” per poder arribar a pactes després del 21 de desembre a Catalunya, però va advertir que estarà sempre “a favor d’Espanya, la Constitució, la llei, la concòrdia i els interessos dels ciutadans”. I també va assenyalar que espera que els que vagin a parlar amb el PP i busquin aquests pactes estiguin “a l’alçada i no vagin a la seva” com ja sembla, va advertir, que n’hi ha alguns.

Ciutadans va apel·lar ahir als indecisos i als votants del PSC “decebuts” a concentrar el vot en la formació taronja, no només perquè hi hagi un “canvi” a Catalunya que superi l’etapa nacionalista, sinó també per “assegurar l’acord” entre formacions constitucionalistes.

tracking