Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
estats units

El senat dels EUA aprova la reforma fiscal i Trump té la primera victòria

Serà la major rebaixa d’impostos des del 1986 però incrementarà el dèficit pressupostari en 1,5 bilions de dòlars en deu anys
El president Trump va aconseguir aprovar la seva primera gran reforma.

El senat dels EUA aprova la reforma fiscal i Trump té la primera victòria

El president Trump va aconseguir aprovar la seva primera gran reforma.

efe
Actualitzada 03/12/2017 a les 06:59
El Senat dels Estats Units va aprovar de matinada la reforma fiscal impulsada pel president, Donald Trump, que suposa la rebaixa més gran d’impostos dels últims 30 anys però també un augment important del dèficit pressupostari. La Cambra alta va aprovar la seva versió amb 51 vots a favor i 49 en contra i aquesta decisió acosta Trump al seu primer gran triomf legislatiu després del sonat fiasco que va suposar la fallida derogació de l’Obamacare. Els líders republicans del Senat hauran de conciliar ara el text aprovat amb els seus companys de la cambra baixa, que tenen la seva pròpia versió amb algunes diferències, abans que Trump pugui promulgar la seva anhelada reforma fiscal. La llei que surti del procés de negociació haurà de sotmetre’s de nou a votació en ambdues càmeres.
L’ambiciosa reforma fiscal que promou el president implica un augment del dèficit pressupostari d’1,5 bilions de dòlars en la pròxima dècada que ell considera fonamental per revitalitzar l’activitat econòmica i accelerar el creixement anual del país per sobre del 3%. L’eix central és una reducció impositiva cap a les empreses del 35% al 20%, però mentre que el Senat preveu que s’apliqui el 2019, el congrés vol que sigui immediata. També planteja simplificar els trams d’impostos de la renda individual, i passar dels set actuals a quatre. El president de la Cambra dels Representants, Paul Ryan, va assegurar que les retallades d’impostos per a famílies i individus que preveu la reforma estalviarà 1.182 dòlars anuals a les famílies de mitjana, el Comitè Conjunt d’Impostos del Congrés va assegurar en la seva última estimació que només el 44% dels nord-americans veuran una reducció anual de més de 500 dòlars.
La rebaixa impositiva promoguda per Trump és la major des de la del 1986, i que va impulsar Ronald Reagan. En aquella ocasió la reforma va ser acceptada a la Cambra baixa per unanimitat, i al Senat també va obtenir un gran suport, ja que es va aprovar per 97 vots a favor i només 3 en contra. Amb la reforma fiscal gairebé sota el braç, els republicans afronten més confiats les eleccions legislatives del 2018 que suposaran un plebiscit a la gestió de Trump.

HAMAS FARÀ LA INTIFADA SI TRUMP FA CAPITAL JERUSALEM
El partit islamista Hamas va prometre ahir en un comunicat una “escalada” de la “intifada a Jerusalem” si l’administració del president nord-americà reconeix la ciutat com la capital d’Israel, com es rumoreja que pot succeir la setmana vinent. “Veient el que circula als mitjans de comunicació sobre les intencions del president Trump, advertim de les conseqüències de tal decisió”, deia el comunicat. Si això succeís, agregava, seria una “flagrant agressió a la llei internacional que considera Jerusalem territori ocupat”. Hamas va cridar els palestins a l’aixecament per la “intifada de Jerusalem”, com alguns palestins denominen l’onada d’agitació i violència que va començar a Cisjordània i Jerusalem, el 2015.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts