Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Catalunya

Els exconsellers demanen declarar al Suprem per quedar en llibertat

Els exmembres de l’executiu i els líders sobiranistes empresonats sol·liciten comparèixer davant el jutge Llarena, que assumeix les diligències obertes per l’Audiència
Els exconsellers arribant a l'Audiència Nacional.

Els exconsellers demanen declarar al Suprem per quedar en llibertat

Els exconsellers arribant a l'Audiència Nacional.

EFE
Actualitzada 28/11/2017 a les 07:14
Els exconsellers i els líders de les entitats sobiranistes empresonats per ordre de l’Audiència Nacional presentaran un escrit davant el Tribunal Suprem per demanar-li que els citi a declarar de nou com a investigats i els deixi en llibertat provisional. Segons van informar fonts jurídiques, les defenses dels ex-consellers destituïts, tant els del PDeCAT com els d’ERC, tenen previst presentar avui mateix un escrit per comparèixer davant el jutge del Suprem Pablo Llarena, en el qual expressen la voluntat de tornar a declarar, encara que únicament en relació amb els motius pels quals l’Audiència va ordenar l’ingrés a la presó.
Tant els exconsellers com els líders de les entitats sobiranistes romanen en presó preventiva per ordre de la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela, que els investiga per rebel·lió, després d’una compareixença davant la magistrada en la qual es van acollir al dret a contestar solament a les preguntes de la defensa. Precisament ahir, l’Audiència Nacional va remetre la causa contra el govern destituït al magistrat Llarena, que en contra del criteri de la fiscalia la unirà a les diligències que té obertes arran de la querella per rebel·lió contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i membres de la mesa.
Davant el nou escenari processal, les defenses dels ex-consellers empresonats i les de Jordi Sànchez –expresident de l’ANC– i Jordi Cuixart –president d’Òmnium Cultural–, demanaran tornar a declarar per argumentar davant el Suprem que no hi ha risc de fuga, reiteració delictiva i destrucció de proves, i al·legant que han renunciat a la declaració unilateral d’independència.
De la seva banda, l’expresident de la Generalitat i candidat de JxCat, Carles Puigdemont, va matisar ahir les crítiques a la UE, a la qual havia qualificat en una entrevista de “club de països decadents”. En dos missatges a Twitter, l’exmandatari va afirmar que “el catalanisme és indubtablement europeista” i va assegurar que sempre ho ha estat i que ho seguirà sent. Puigdemont, que va plantejar també la possibilitat que els catalans es pronunciessin en referèndum sobre la seva pertinença o no a la UE, va explicar que el que vol és una Europa “més integrada, més pròspera, més democràtica i més compromesa”, i va demanar conjurar-se per mantenir vius aquests valors.

Mor el fiscal Romero de Tejada
En un altre ordre de coses, el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, que ha pilotat des que va assumir el càr­rec el 2013 l’ofensiva penal contra el procés independentista, va morir ahir a Barcelona als 69 anys. Romero de Tejada va morir sobtadament, per una insuficiència cardíaca causada per pneumònia que se sumava a la leucèmia que fa temps que patia.
Etiquetes
  • #1 karlitos
    (28/11/17 13:30)

    CAMALEONES......!

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts