Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Espanya

Mor per una infecció al ronyó el fiscal general de l'Estat espanyol

Maza es trobava ingressat a una clínica argentina després de participar en una reunió de ministeris públics iberoamericans
El fiscal general espanyol, José Manuel Maza, va morir ahir a Argentina.

Mor per una infecció al ronyó el fiscal general de l'Estat espanyol

El fiscal general espanyol, José Manuel Maza, va morir ahir a Argentina.

Agències
Actualitzada 19/11/2017 a les 06:56
El fiscal general de l’Estat espa-nyol, José Manuel Maza (Madrid, 1951), va morir ahir a una clínica de Buenos Aires en què estava sent atès d’un procés d’infecció. Maza s’havia sentit indisposat mentre participava en la reunió de l’Associació Iberoamericana de Ministeris Públics (Aiamp), que es va celebrar a la capital argentina. Els metges van aconsellar el seu ingrés hospitalari.
Magistrat del Penal del Tribunal Suprem, Maza va ser nomenat fiscal general de l’Estat el 2016 en substitució de Consuelo Madrigal, qui després de dos anys al càrrec va cessar al final de la legislatura. Ha estat un any al capdavant del ministeri públic espanyol que ha estat marcat per les polèmiques i les contínues querelles en contra del procés independentista. L’última, la de rebel·lió i sedició en contra de tot el govern català, destituït; l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell; i els membres sobiranistes de la mesa.
La seva última aparició pública a Espanya davant dels mitjans va ser durant la presentació de la querella, el 30 d’octubre passat, en què va aparèixer acompanyat de tota la plana major de la Fiscalia. Maza, fa poc va insinuar, en una entrevista a la SER a principis de mes, que tant l’ex-vicepresident Oriol Junqueras com els exconsellers entre reixes haurien pogut evitar la presó si haguessin respost a la Fiscalia, haguessin acatat la Constitució i deixat d’estar en la “línia delictiva”.
Nascut a Madrid, el 23 d’octubre del 1951, era llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid des del 1973. A més de diplomat en Criminologia per la mateixa universitat. El 1976 va ingressar a la carrera judicial i com a jutge va prestar els seus serveis als jutjats de Cangas (Pontevedra), Alaquàs (València), Alcorcón número 1 (Madrid) i al jutjat de districte número 9 de Madrid.
El juny de 1988 va ascendir a magistrat i va ser nomenat president de la secció primera de l’Audiència Provincial de Madrid, on va romandre fins al seu nomenament, el 23 de gener del 2002, com a magistrat de la sala segona del Tribunal Suprem. Maza va ser triat per 12 vots, enfront dels vuit que va obtenir Margarita Robles, per cobrir una vacant a l’esmentada Sala. Després de les eleccions generals del 2016 va ser proposat com a fiscal general.

PUIGDEMONT FA UNA LLISTA AMB INDEPENDENTS I QUATRE CONSELLERS
L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va fer pública ahir la llista de Junts per Catalunya per a les eleccions del 21 de desembre, en la qual s’ha envoltat dels seus exconsellers i de perfils independents, amb presència pràcticament marginal d’alcaldes i quadres del seu partit, el PDeCAT. El número dos de la candidatura, difós per Puigdemont a través de Twitter, és el ja expresident de l’ANC Jordi Sánchez, empresonat a Soto del Real, seguit dels consellers Clara Ponsatí (3) i Jordi Turull (4), la directora de l’Institut de les Lletres Catalanes, Laura Borràs (5) i els també membres del govern català, destituïts per l’Estat espanyol, Josep Rull (6) i Joaquim Forn (7). Tres dels quatre exconsellers, Turull, Rull i Forn, estan a la presó.
Etiquetes
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts