Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
catalunya

Rovira acusa el govern d'amenaçar amb “morts al carrer” en cas de DUI

La número dos d’ERC afirma que no es va fer efectiva la independència perquè l’executiu de Rajoy va avisar que enviaria l’exèrcit
Marta Rovira durant una compareixença davant la premsa, aquest dimarts.

Rovira acusa el govern d'amenaçar amb “morts al carrer” en cas de DUI

Marta Rovira durant una compareixença davant la premsa, aquest dimarts.

EFE
Actualitzada 18/11/2017 a les 06:51
La número dos d’ERC, Marta Rovira, va insinuar ahir que el govern català no va aplicar la in- dependència després de la declaració unilateral feta al Parlament de Catalunya el 27 d’octubre perquè l’executiu de Mariano Rajoy va amenaçar d’utilitzar armes de foc contra la població.
“El que la Generalitat no estava disposada a fer era assumir un escenari de violència extrema amb morts al carrer que es va posar d’una manera molt contundent sobre la taula. Ens deien que hi hauria sang, que no serien pilotes de goma com l’1 d’octubre, que la cosa seria contundent”, va afirmar Rovira en declaracions a l’emissora RAC-1.
La mà dreta d’Oriol Junqueras no va especificar quins dirigents o comandaments van transmetre aquestes amenaces als mandataris catalans. Es va limitar a explicar que van arribar de “moltes fonts diferents, contrastades i fiables”. I hi va afegir que “se’ns informava que estaven entrant armes a Catalunya i que l’exèrcit estava venint”.
Rovira va fer aquesta revelació després que dijous, en les reunions que va mantenir a les presons d’Estremera i Alcalá-Meco amb els exconsellers en presó preventiva, aquests l’hi demanessin. “En aquell moment, jo ja vaig dir que s’havia d’explicar des del primer dia”, va agregar abans de recordar que en els debats parlamentaris, Puigdemont i altres consellers ja van parlar de “violència extrema”.
Des del govern espanyol, el president, Mariano Rajoy, va titllar les paraules de Rovira de “vergonya”, i va assegurar que “és absolutament fals, és una enorme mentida i sobretot és una vergonya”, va insistir. “Crec que en la vida no val tot, cadascú pot defensar les seves posicions com vulgui, però això és intolerable”, va afegir el mandatari.
De la seva banda, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, el portaveu del govern, Íñigo Méndez de Vigo, també va qualificar de “mentida barroera” les declaracions de la dirigent d’ERC. El ministre va afirmar que “els dirigents secessionistes estan acostumats a mentir”, i va retreure als independentistes que faltessin a la veritat en dir que la DUI no tindria efectes econòmics i que de tenir-los “serien profitosos” o que no hi hauria sortida d’empreses de Catalunya o que tindrien suport europeu. I a l’expresident Carles Puigdemont també li va recordar que havia assegurat que acceptaria les decisions judicials: “I allà està, fugint”, va reblar.

Ajornada la vista de Puigdemont
Precisament la decisió sobre la possible extradició de Puigdemont i els quatre exconsellers que l’acompanyen a Brussel·les no arribarà almenys fins al 4 de desembre, moment a partir del qual el procés judicial podria perllongar-se fins a 90 dies. El jutge belga a càrrec de l’euroordre sobre els membres del govern català destituït que van fugir a Bèlgica va posposar ahir fins a aquesta data la posada en marxa del procediment judicial, després d’escoltar les al·legacions de la defensa i la fiscalia.
La vista, que es va celebrar a porta tancada, va finalitzar amb la petició del ministeri públic belga d’executar les euroordres que pesen sobre Puigdemont, Antoni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig. La fiscalia no va apreciar “corrupció”, sinó “conspiració” i “malversació” per part de funcionaris públics, va assenyalar un dels advocats de la defensa, Christophe Marchand.
Etiquetes
  • #3 F de F
    (18/11/17 19:39)

    Ja no saben que inventar, s'han quedat sense arguments i el pitjor, ara amb mentides, i molt series... Al menys es mereix que la investiguin per difamacions. Aquest es el tarannà dels independentistes, posar a mitja població en contra de l'altra amb farsetats... Han perdut el nord...

    Respondre
  • #2 karlitos
    (18/11/17 15:15)

    Que raro que no digan tb lo que han robat al poble de Catalunya amb els diners de tots els catalans que no volen l´independencia amb el poder que han tingut durant 30 anys, lo que diuen nomes te un 3% de veritat... el 97% restant lo te el estat de dret.

    Respondre
  • #1 And5
    (18/11/17 13:29)

    Indepes esteu acabats , ja us ho inventeu tot per justificar vos, vergonyos...

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts