Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
àfrica

L'exèrcit de Zimbàbue intervé el país en plena crisi de govern

Actualitzada 16/11/2017 a les 06:57
L’exèrcit de Zimbàbue es va fer amb el control del país durant la matinada d’ahir entre rumors de cop d’Estat. El president, Robert Mugabe, de 93 anys, i la seva dona, Grace, que aspirava a succeir-lo en el càrrec, es troben arrestats a casa, però “sans i estalvis”, va assenyalar un portaveu militar. El partit presidencial, la seu del qual està també controlada per l’exèrcit, assegura que no es tracta d’un cop militar i que l’exvicepresident Emmerson Mnangagwa, destituït fa una setmana, serà el nou president interí. Blindats i tancs van sortir als carrers d’Harare i es van sentit detonacions arreu de la capital.
El president de la veïna Sud-àfrica, Jacob Zuma, va informar que Mugabe li va dir per telèfon que està “detingut al seu domicili” però que es troba bé. Segons alguns mitjans, Mugabe estaria preparant ja la dimissió.
Etiquetes
  • #1 Mc Gregor
    (16/11/17 16:38)

    La MDC espera que el cop condueixi a "establiment d'un estat estable, democràtic i progressiu". Poden esperar asseguts. El que estem veient, al meu entendre, és una lluita de poder entre la vella guàrdia de la independència (completament ZANU-PF i corrupta) amb l'entorn civil de "Gucci" Grace Mugabe, l'esposa del president (igualment ZANU-PF i també corrupta). El que podem esperar és l'establiment d'una dictadura corrupta però conb el vist-i-plau del xèrif mundial, els EUA

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts