catalunya

Carme Forcadell accepta finalment concórrer a les eleccions amb ERC

La presidenta del Parlament anirà de número 4 a la llista per Barcelona, després que el partit mostrés dubtes sobre si accediria a formar-ne part

Carme Forcadell accepta finalment concórrer a les eleccions amb ERCEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, concorrerà finalment a les eleccions del 21 de desembre com a número 4 a la llista d’ERC per Barcelona, mentre el president del partit, Oriol Junqueras, va apuntar que Marta Rovira pot ser la propera presidenta de la Generalitat.

ERC havia reservat a Forcadell un lloc en la candidatura, tot i que els mateixos republicans reconeixien fa uns dies que probablement no acceptaria l’oferta, atesa la seva delicada situació judicial. Cal recordar que Forcadell va arribar a passar la nit del 9 de novembre en presó preventiva, d’on va sortir l’endemà després que l’ANC abonés la fiança a través de la seva caixa de solidaritat. No obstant això, Forcadell va anunciar ahir a Twitter: “Sempre he defensat pacíficament i democràticament el que crec millor per al meu país. Aquest 21-D ho continuaré fent des de la candidatura d’ERC.” Fonts del seu entorn van indicar que la presidenta del Parlament preveu mantenir un “perfil institucional” durant la campanya, donant prioritat a la seva tasca al capdavant de la cambra.

El líder d’ERC i cap de llista del partit, Oriol Junqueras, que segueix pres, va fer arribar ahir una carta a la militància en la qual esten la mà a l’espai dels comuns, amb els quals proposa “teixir complicitats”, i on suggereix que Marta Rovira, número dos de la candidatura, es pot convertir en presidenta de la Generalitat.

Després que el portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, reconegués dilluns passat que el govern no estava preparat per fer efectiva la independència, Junqueras va aprofundir en l’autocrítica i va admetre que es van cometre “errors”. “Ingenus, vam creure que l’Estat mai s’atreviria a aplicar aquests nivells de repressió. O que la UE no permetria que el govern del PP tolerés tants cops contra la ciutadania i les institucions catalanes”, va apuntar.

Des de Ciutadans, Inés Arrimadas va afirmar que les eleccions són una “oportunitat” per acabar amb la “fàbrica de mentides del procés” i va advertir que els candidats independentistes són “els mateixos” i només volen “allargar el despropòsit”.

Per la seva banda, l’exlíder d’Unió Josep Antoni Duran Lleida va revelar que votarà “sense complexos” pel PSC, enfront d’uns partits independentistes que “intenten justificar un nou relat” en haver reconegut que la independència no es podia fer efectiva.

Mentrestant, la CUP va tancar la candidatura, confirmant el diputat Carles Riera com a cap de llista, i on s’incorpora com a número 6 l’escriptora i activista feminista Bel Olid. En canvi, l’ex-secretari general de Podem Albano Dante Fachin va descartar presentar-se, després que diumenge presentés la plataforma Som Alternativa i d’explorar la possibilitat d’una entesa amb la CUP.

tracking