Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Catalunya

Milers de persones participen a la marxa per la llibertat dels presos

Uns 750.000 manifestants, segons la guàrdia urbana, es van concentrar al carrer Marina per demanar l’alliberament dels empresonats
Els manifestants van encendre les llanternes dels mòbils com a mostra de solidaritat.

Milers de persones participen a la marxa per la llibertat dels presos

Els manifestants van encendre les llanternes dels mòbils com a mostra de solidaritat.

ANC
Actualitzada 12/11/2017 a les 07:28
Milers de persones –unes 750.000, segons la guàrdia urbana– es van manifestar ahir a Barcelona per exigir la llibertat dels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i dels vuit consellers que romanen a la presó. La marxa, per a la qual les entitats sobiranistes van mobilitzar més de 900 autocars des de diversos punts de Catalunya, es va desenvolupar al llarg del carrer Marina de Barcelona, una localització inèdita que transcorre al costat de llocs emblemàtics com el temple de la Sagrada Família i que arriba pràcticament fins a la línia de mar.
A la capçalera de la marxa, on es van agrupar cares visibles de l’independentisme i familiars dels dirigents empresonats amb llaços grocs en senyal de solidaritat, hi havia dues pancartes on es llegia Llibertat presos polítics i Som república. La manifestació, convocada per l’ANC i Òmnium a les 17.00 hores, va transcórrer entre crits de “Puigdemont, el nostre president” o “Llibertat presos polítics”, nombroses banderes estelades i pancartes amb lemes com Prou d’humiliacions, ja n’hi ha prou de mentides, Exigim respecte i dignitat, Units més que mai defensarem el nostre govern legítim o SOS Democracy.
Entre els participants hi havia representants dels diferents partits independentistes, com Neus Munté i Josep Lluís Cleries (PDeCAT), Roger Torrent (ERC), Gabriela Serra (CUP), així com el dirigent de Catalunya a Comú Joan Josep Nuet i l’ex-secretari general de Podem Albano Dante Fachin, entre d’altres. També hi van acudir l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch; la presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència, Neus Lloveras, a més del president del PNB, Andoni Ortuzar.
Quan es va fer fosc els manifestants van encendre les llanternes dels telèfons mòbils enfocant-los cap al cel per produir un efecte lluminós sobre la multitud de persones que omplien el carrer Marina i voltants. Des Twitter, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va agrair la resposta del sobiranisme al carrer: “La vostra llum ens arriba fins a Brussel·les i il·lumina el camí que hem de continuar recorrent. Sou la nostra força.”

JUNQUERAS ENCAPÇALARÀ LA LLISTA D'ERC A LES ELECCIONS
El vicepresident Oriol Junqueras, empresonat a Estremera, encapçalarà la llista d’ERC a les eleccions del 21-D. El partit impulsa “una llista d’esquerres, transversal i republicana que permeti restablir la llibertat”, segons va dir ahir la secretària general, Marta Rovira. La candidatura inclourà altres consellers empresonats o desplaçats a Brussel·les, com Raül Romeva, Carles Mundó i Toni Comín. De la seva banda, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, s’inclina per no repetir com a candidata, de manera que probablement no formarà part de la llista d’ERC. Mentrestant, la coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal, va insistir ahir en la llista unitària després de reunir-se amb Puigdemont a la capital belga.
Etiquetes
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts