Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
catalunya

Puigdemont i els quatre exconsellers es presenten davant la justícia belga

El jutge instructor té fins a les 9.17 hores d’avui per decidir si les euroordres s’ajusten a dret i si dicta presó o llibertat condicional per als dirigents destituïts
L'expresident Puigdemont en una de les dependències de la fiscalia belga.

Puigdemont i els quatre exconsellers es presenten davant la justícia belga

L'expresident Puigdemont en una de les dependències de la fiscalia belga.

AGÈNCIES
Actualitzada 06/11/2017 a les 07:00
    Brusselles Andorra la Vella
L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els quatre exconsellers que estan amb ell a Bèlgica: Toni Comín, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Lluís Puig, es van presentar ahir al matí a una comissaria de Brussel·les de manera voluntària a les 9.17 hores del matí després de pactar amb la fiscalia el seu lliurament. Tots cinc continuaven, en el tancament d’aquesta edició, a la seu de la justícia i de la fiscalia belgues després de ser detinguts en espera que el jutge prengués una decisió sobre la seva situació. Haurà d’arribar abans de les 9.17 hores d’aquest matí.
“Puc confirmar que les cinc persones reclamades per Espa-nya s’han presentat a la policia aquest matí”, va afirmar el portaveu de la fiscalia, Gilles Dejemeppe en roda de premsa, després que Puigdemont i els exconsellers fossin traslladats amb vehicles policials camuflats i sense manilles. “No en portaven perquè no representen una amenaça per als policies”, va justificar Dejemeppe.
El jutge d’instrucció tenia 24 hores per pronunciar-se sobre si les ordres europees de detenció i lliurament cursades per Espanya s’ajusten a dret, si hi ha alguna causa immediata de rebuig i si escau decretar presó per als acusats o llibertat condicional subjecta a mesures per evitar-ne la fugida o fiança. Així, el jutge “només es pronunciarà sobre la llibertat” de Puigdemont i els exconsellers, ja que el “fons” de les euroordres ha de ser examinat per la Cambra del Consell (Tribunal de primera instància), va dir el portaveu.

Rajoy: “franquista autoritari”
L’ex-primer ministre belga Elio di Rupo, socialista francòfon, va criticar ahir el comportament de “franquista autoritari” amb el qual ha respost el president del govern, Mariano Rajoy, davant l’“abús de posició” amb el qual, segons el seu parer, Puigdemont ha conduït el procés independentista. Segons Ségolène Royal, candidata socialista francesa a les presidencials del 2007, “tothom pot observar amb sorpresa les figures polítiques empresonades al cor d’Europa per haver dirigit una lluita ideològica”.
  • #8 karlitos
    (06/11/17 22:42)

    Els Belgas i el ultim tren de Katanga, encara me recordó com han abandonat els seus ciudadans quand eran els colonalistes del Congo Belga...!!!Colocaran un ditador Mobutu que ha fet barbaritats. Son els q menys poderiam julgar algu, la seva historia es pobre i nefasta.

    Respondre
  • #7 Andy
    (06/11/17 19:25)

    La justicia belga demostra el que son, una colla de flamengs impresentables com els Catalans , es tot la mateixa merda, per aixó han fotut en camp allà en qualsevol altre pais europeu ja estarien al trullo , allà es senten a casa amb gentusa que son com ells

    Respondre
  • #6 josep
    (06/11/17 16:55)

    si lestat español es pensa ca tot lo ca esta fent pot aturar tot aquet sentiment no ha entes res de res aixo seguirá i per molt de temps n ya pressa veig ca els ca tenen presa son els tribunals una cosa ca es tenia ca solucionar politicament.

    Respondre
  • #5 pol
    (06/11/17 14:15)

    La justícia belga posa en evidència a l'espanyola. President de la República Catalana, estem amb vostè i el seu govern. Catalunya serà lliure!

    Respondre
  • #4 And.
    (06/11/17 13:05)

    El diplocat deu ser " FACISTA no entenc que hi fan aqui.

    Respondre
  • #3 Diplocat
    (06/11/17 12:19)

    Sr. Puigdemont, aneu a plorar al costat de Snowden, Assange i Yoko Ono, és vostè un estafador professional.

    Respondre
  • #2 Arnau
    (06/11/17 11:49)

    los casos de palacio van despacio es que no t'enteres home!, els xoriços monàrquics tenen més privilegis que els altres inclús robar als ciutadans els surt gratis

    Respondre
  • #1 And
    (06/11/17 10:04)

    Si el cas Urdangarin hagues anat tant depresa com aquest.
    Rajoy es pensa l'amo de catalunya amb el beneplacit de una monarquia que ningu ha escollit.

    Respondre
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts