Catalunya

La jutge envia a presó Junqueras i els set consellers cessats

Santi Vila podrà eludir la presó si paga la fiança de 50.000 euros

El fiscal demana presó sense fiança per als 8 consellers cessats, però no per a Santi VilaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha decretat presó incondicional per a Oriol Junqueras i els set consellers del govern català que van ser cessats, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Raül Romeva, Dolors Bassa, Meritxell Borràs i Carles Mundó, i que estan acusats de rebel·lió, sedició i malversació. De la seva banda, Santi Vila, podrà eludir la presó pagant una fiança de 50.000 euros. La jutge argumenta reiteració de delicte, possibilitat de destrucció de proves i poder adquisitiu que els permetria sortir del país. Tots els consellers han estat enviats a la presó d'Estremera i, les conselleres, a Alcalá-Meco. Cap d'ells, doncs, ha acabat a Soto del Real, tal com s'apuntava en un inici, on es troben Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

D'aquesta manera la jutge ha acceptat la petició del fiscal que demanava pressó sense fiança per als vuit integrants del govern cessat. Lamela també ha donat llum verda a la petició que el fiscal havia fet per a l'exconseller d'Empresa, Santi Vila.

Tots ells havien acudit aquest matí a l'Audiència Nacional on se'ls havia citat per declarar. Amb tot, l'únic que ha volgut respondre les preguntes del fiscal ha estat Vila.

D'altra banda i pel què fa als consellers que no s'han presentat a l'Audiència (Meritxell Serret, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Toni Comín) a més de Carles Puigdemont, la fiscalia demanarà una ordre de detenció internacional que la jutge haurà de decidir si accepta. De la mateixa manera també haurà de demanar si accepta la proposta que havien fet els polítics catalans de poder declarar per videoconferèncnia des de Bèlgica.

tracking