Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Espanya

Multitudinària manifestació a Barcelona per la unitat d'Espanya

Societat Civil Catalana va xifrar la participació en més d’un milió de persones però la guàrdia urbana la va rebaixar fins a les 300.000
La manifestació en defensa de la unitat d'Espanya, ahir a Barcelona.

Multitudinària manifestació a Barcelona per la unitat d'Espanya

La manifestació en defensa de la unitat d'Espanya, ahir a Barcelona.

Efe
Actualitzada 30/10/2017 a les 07:21
La delegació del govern a Catalunya va xifrar en un milió el nombre de persones que van assistir a la manifestació que es va celebrar ahir a Barcelona en contra de la declaració d’independència del Parlament i a favor de la unitat d’Espanya. Centenars de milers de persones van omplir el centre de la capital catalana amb el lema Tots som Catalunya, una protesta multitudinària organitzada per Societat Civil Catalana (SCC) i a la qual van assistir els màxims responsables de Ciutadans, el PSC i el PP. En un primer moment els responsables van xifrar la participació en 1,1 milions de persones, però finalment la vicepresidenta d’SCC, Miriam Tey, la va elevar fins als 1,3 milions. La guàrdia urbana, per la seva part, va rebaixar aquesta xifra fins a 300.000.
A la capçalera de la manifestació i després de la pancarta amb el lema Tots som Catalunya! Per la convivència, seny hi havia la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, el líder del PPC, Xavier García Albiol, el delegat del govern, Enric Millo, el president de Ciutadans, Albert Rivera, i la líder a Catalunya, Inés Arrimadas, així com el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, al costat d’altres dirigents socialistes, com l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, i l’exministra Carmen Calvo.
Durant tot el recorregut, que va anar des del passeig de Gràcia amb Diputació fins a la Gran Via, es podien veure nombroses banderes espanyoles, però també catalanes i europees, i al punt central es va instal·lar un escenari des d’on va parlar la catedràtica de dret constitucional Teresa Freixes, el professor de ciències socials de la UB Félix Ovejero o l’exsecretari del Partit Comunista d’Espanya Francisco Frutos. Un dels moments més esperats, però, va ser la intervenció de Josep Borrell. L’expresident del Parlament Europeu va defensar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. “Si s’hagués declarat la independència molts de vosaltres acabaríeu a l’atur. El 155 ho ha impedit.” A més, va demanar a la justícia “que actuï aviat” contra “aquells que fan mal a la gent”.
Abans i després de la manifestació hi va haver actes violents per part de grups d’ultres, barrejats entre la majoria pacífica, que es van enfrontar amb la policia a la plaça Sant Jaume.

LA MILITÀNCIA DE LA CUP DECIDIRÀ SI PARTICIPA EN LES ELECCIONS
La portaveu de la CUP, Núria Gibert, va expressar el seu suport al govern de Puigdemont però no descarta presentar-se a les eleccions del 21 de desembre, decisió que prendrà la seva militància. “No descartem presentar-nos-hi però això ho haurà de decidir la militància i el consell polític. No avalem cap mesura del 155 i només acceptem el mandat de l’1 d’octubre”, va dir.
Gibert va deixar clar que “de cap manera validem res que surti de l’aplicació del 155, que vol usurpar la legitimitat de les nostres institucions. Ni eleccions, ni virreines, ni res per l’estil”, va insistir. Finalment, va emplaçar el govern que faci públiques, com més aviat millor, “les mesures concretes per fer efectiva la república catalana”.
Etiquetes
  • #4 Edu
    (30/10/17 21:28)

    josep va dir..
    No habia ni 1000 catalanes el resto los 999.000 llegaron de Madrid  y alrededores y Puchi huido en Belgica y tu Josep con la ilusion por los suelos , ce la vie , Adeu Josep i  Bona Nit.

    Respondre
  • #3 miralls
    (30/10/17 21:18)

    Els comentaris 1 i 2...suposso que projecten el que passa a totes les diades des de fa anys: paguen el viatge i els dinars...a compte del erari públic catalá. A la manfestació del 8/o es va fer boicot dels trens de rodalies(competencia de la Generalitat), x impedir que hi hagues massa gent. Tot i així va ser un èxit. Tambè el 29/o . Tant os costa acceptar que una majoria de catalans (en les últimes eleccions legals un 52%) no vol l'independencia? Es aquesta la vostra democracia? I si hi haguessin anat gent de la resta d'España, seria ben natural doncs creuen que Cataluña en forma part i fan costat als espanyols-catalans silenciats permanentment amb diners de tots. "Democracia " vol dir acceptar que pensin diferent de tu , i no per axó ja titllár de fatxa o directament despreciar als que no son independentistes. Una mica més de respecte i cultura democrática de veritat es el que ens cal a tots.

    Respondre
  • #2 A crida
    (30/10/17 18:51)

    Aquest els van pagar la barbacoa del week-end perquè anessin d'arreu de espai a crida i van anar a crida , això sí sense saber perquè cridaban però cridaban

    Respondre
  • #1 josep
    (30/10/17 18:14)

    VAREN ARRIBAR AMB AUTOCARS DE ARREU DE LESTAT ESPAÑOL I NO VAREN SER MES DE UNS 300000 SI AIXO ES UNA GRAN CONCENTRACIO DE GENT NO SE ELS INDEPENDENTISTES ERAN MES DE UN MILIO.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts