noruega

Nobel de la Pau per la iniciativa per abolir les armes nuclears

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya internacional per abolir les armes nuclears, la ICAN, va ser guardonada amb el Premi Nobel de la Pau. Així ho va anunciar ahir el comitè d’aquest guardó, amb seu a Oslo, Noruega. Aquest comitè ha valorat “els seus esforços per acabar amb aquest tipus d’armament al món”, sobretot “en un moment en què el risc que s’utilitzin les armes nuclears és més elevat que mai”.

Berit Reiss-Andersen, la presidenta del comitè del Premi Nobel de la Pau, va fer una crida a les potències nuclears a establir negociacions serioses per eliminar els seus arsenals. Segons les dar­reres estadístiques, a tot el món hi ha 15.000 armes nuclears.

L’exsecretari d’Estat nord-americà John Kerry i els caps de la diplomàcia iraniana i europea, Mohammad Javad Zarif i Federica Mogherini, respectivament, estaven a les quinieles com els candidats amb més possibilitats per obtenir el premi. Els cascos blancs sirians, el papa Francesc i la Unió per a les Llibertats Civils a Amèrica (ACLU) completaven la llista de possibles guanyadors.

tracking