Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Catalunya

Puigdemont critica el missatge de Felip VI i demana una mediació

“Així no”, respon el president de la Generalitat al monarca
Puigdemont, ahir durant el discurs des de la Generalitat.

Puigdemont critica el missatge de Felip VI i demana una mediació

Puigdemont, ahir durant el discurs des de la Generalitat.

Efe
Actualitzada 05/10/2017 a les 07:11
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va mostrar ahir la seva “disposició a emprendre un procés de mediació” sobre el procés independentista després del referèndum de l’1-O, alhora que va rebutjar el missatge de Felip VI de dimarts.
En un missatge institucional des de la Generalitat, va dir que “aquest moment demana mediació”, que està rebent propostes per fer-ho i que preveu rebre’n més. Però al mateix temps Puigdemont va constatar que el govern central no ha donat mai cap resposta positiva a iniciatives de mediació, i va demanar “que aquest conflicte s’encarrili des de la política i no des de la policia”.
El president va rebutjar el missatge institucional del rei, al·legant que no va apel·lar al diàleg i la concòrdia: “Així no. Amb la seva decisió d’ahir vostè va decebre molta gent a Catalunya, que l’aprecia i que l’ha ajudat en moments difícils de la institució.” Així, considera que va ser un discurs només per a una part de la població i que “fa seu el relat i les polítiques del govern Rajoy, que han estat catastròfiques en relació amb Catalunya”, i que “ignora deliberadament els milions de catalans que no pensem com ells i els catalans que han estat víctimes de violència policial”.
Per això, creu que el rei va perdre una oportunitat de dirigir-se a tots els ciutadans com hauria de fer pel paper que li dona la Constitució, que “li atorga un paper moderador que en cap cas ha tingut i que ahir va declinar”.
D’altra banda, el mandatari va assegurar que Catalunya seguirà ensenyant la millor cara els propers dies, “quan les institucions de Catalunya haurem d’aplicar el resultat del referèndum”. Sobre aquesta qüestió, la presidenta del grup de la CUP, Mireia Boya, va subratllar que el ple del Parlament de dilluns vinent és per “declarar la independència de Catalunya”, i va cridar a mantenir aquesta acció fins i tot si es realitzessin detencions de membres del Parlament i del govern els propers dies. JxSí i la CUP van demanar ahir a la mesa que dilluns es faci un ple amb una compareixença de Puigdemont, amb la finalitat que expliqui els “efectes” del resultat del referèndum. La sessió tindrà lloc a les deu del matí. Mentrestant, els lletrats de la cambra van advertir ahir de la “il·legalitat” de la DUI.
L’Audiència Nacional, d’altra banda, va citar a declarar com a investigat el major dels mossos d’esquadra, Josep Lluís Trapero, per un presumpte delicte de sedició. La citació també s’ha estès als presidents de l’ANC i d’Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
Finalment, en un debat insòlit sobre la qüestió catalana, el Parlament Europeu va demanar a la Generalitat i al govern central “diàleg dins la Constitució”, però va rebutjar qualsevol tipus de paper mediador.
Etiquetes
  • #13 Divertit
    (05/10/17 23:42)

    La foto mostra "frankenstein" ! només li falten els claus al cap ! 

    Respondre
  • #12 JOSEP
    (05/10/17 17:33)

    AIXO DE CATALUNYA NO ACABARA SI NO ES FA UNA MEDIACIO MES O MENYS ACEPTADA PER LES DOS PARTS SINO PODEMVEURE LA SITUACIO MOLT DOLENTA PER TOTS CA NO SIGUI COM LA ANTIGA YUGOSLAVIA ENTRE EL NACIONALISTES TANT DE ESPAÑA COM A CATALUNYA.

    Respondre
  • #11 Borregos útils
    (05/10/17 14:53)

    L'independentisme es un benenar de negres on els diners son el més important, res a veure amb sentiments, nacionalismes,patriotisme  i altres bondats, l'oligarquia catalana necessita molts borregos útils per perpetuar les seves estratègies econòmiques. 

    Respondre
  • #10 Canòlich
    (05/10/17 14:43)

    Joan va dir..
    No te res a veure amb el que dius. Simplement dic que la democràcia va neixer  amb la presa de la Bastilla que era un acte il·legal...Gràcies a aquest acte il·legal existeix la Democràcia. I cal reflexionar sobre això... 

    Respondre
  • #9 F de F
    (05/10/17 14:31)

    Jo també li diria lo mateix al Sr. Puigdemont " Així No ". S'ha de predicar amb l'exemple...

    Respondre
  • #8 Joan
    (05/10/17 13:33)

  • #7 Canòlich
    (05/10/17 12:44)

    "Le referendum des catalans du 1 O était illégal. La prise de la Bastille aussi." La frase no és meva. Però és, ni més ni menys que el neixament de la democràcia.

    Respondre
  • #6 Astut Mas
    (05/10/17 10:02)

    a mesura que s'han intensificat les investigacions sobre la corrupció de Ciu a Catalunya, amb la caiguda del clan pujol, ha anat pujant de pressió la caldera independentista.....

    Respondre
  • #5 DoricoG
    (05/10/17 09:17)

    Només respecto els que respecten la llei. No m'agraden els ninots i encara menys els que utilitzen un país com Andorra per difondre ideologies d'un altra país ! 

    Respondre
  • #4 DoricoG
    (05/10/17 09:12)

Veure’n més
13
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts