anglaterra

Els atacants de Londres van intentar llogar un camió de gran tonatge

Els tres terroristes que van assassinar vuit persones la setmana passada buscaven provocar una matança més gran

Els atacants de Londres van intentar llogar un camió de gran tonatgeAgències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tres terroristes que van matar 8 persones i en van ferir 48 la setmana passada a Londres van intentar llogar sense èxit un camió de gran tonatge amb el qual podrien haver provocat una massacre encara més gran, va revelar ahir la policia britànica. Les forces de seguretat creuen que Khuram Shazad Butt, el jove d’origen pakistanès a qui consideren el líder del grup, no va poder pagar amb una targeta de crèdit el lloguer d’un camió de 7,5 tones i es va veure obligat a optar per una furgoneta més petita.

Els tres còmplices van atropellar amb aquest vehicle la multitud que passejava pel pont de Londres cap a les deu la nit de dissabte i van apunyalar després de forma indiscriminada la gent que es trobava a la concorreguda zona de bars i restaurants del mercat de Borough.

Els terroristes van utilitzar ganivets amb fulla ceràmica de color rosa de 30 centímetres de longitud. Els portaven lligats al canell i comptaven, a més, amb còctels Molotov a la furgoneta que no van arribar a utilitzar. Els tres atacants, que van ser abatuts a trets per la policia, havien omplert 13 ampolles de vi amb líquid inflamable i carregaven a més amb dos bufadors, que podrien haver usat per calar-los foc.

El cap de la unitat antiterrorista de la policia metropolitana de Londres, el comandant Dean Haydon, va suggerir que podrien haver establert un pla B, pel qual haurien tornat a la furgoneta després d’apunyalar algunes persones per començar a llançar els còctels Molotov. “No ho sabem, només podem conjecturar”, va puntualitzar Haydon.

Dins de la furgoneta Renault blanca que van utilitzar, la policia hi va trobar a més diverses cadires d’oficina, bosses de graveta per a la construcció i una maleta. Els investigadors creuen que les cadires els van servir per convèncer les seves famílies i amics que estaven realitzant una mudança, mentre que la graveta podria haver servit com a coartada si eren detinguts abans de l’atemptat o per augmentar el pes del vehicle.

Experts artificiers han confirmat que els cinturons explosius que portaven els terroristes eren falsos. “Només puc pensar que formaven part del seu pla per crear terror entre la gent amb la qual es creuaven”, va dir Haydon.

La investigació policial ha establert que els tres terroristes havien llogat un pis al barri de Barking, a l’est de Londres, per utilitzar-lo com un refugi segur. A l’interior d'aquest habitatge, els agents van trobar una còpia de l’Alcorà, el llibre sagrat de l’islam, obert per una pàgina en la qual parla del martiri. El treball dels forenses suggereix que els tres ter­roristes van planejar sols l’atac.

ARRIBA EL COS DE L'ESPANYOL MORT QUAN INTENTAVA SALVAR UNA DONA DELS JIHADITES

El fèretre amb el cos de l’espanyol Ignacio Echeverría, mort dissabte passat en els atemptats de Londres i que serà enterrat avui al cementiri de Las Rozas (Madrid), va arribar ahir a Espanya, on va ser rebut i condecorat pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy. El polític va presenciar al costat de la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, l’arribada a la base aèria de Tor­rejón de Ardoz de l’avió militar que transportava les restes mortals d’Echeverría, qui va morir apunyalat a l’esquena quan intentava socórrer una dona atacada pels jihadistes al pont de Londres.

tracking