Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
regne unit

May perd la majoria absoluta i es mantindrà al poder amb el suport dels unionistes de l'Ulster

Actualitzada 10/06/2017 a les 07:10
La primera ministra britànica, Theresa May, seguirà al poder amb el suport parlamentari dels unionistes de l’Ulster, després que la seva aposta per reforçar el mandat fracassés en perdre la majoria absoluta en els comicis de dijous. A deu dies del començament de les negociacions sobre la sortida UE, el pla de May d’ampliar la majoria a la Cambra dels Comuns es va enfonsar després de treure 318 escons, vuit menys dels 326 necessaris per governar en solitari. Davant aquest inesperat escenari, gens calculat per la política conservadora quan a l’abril passat va avançar les eleccions, May comptarà amb l’ajuda del Partit Democràtic Unionista d’Irlanda del Nord (DUP), que va obtenir deu escons, però sense arribar a formar amb aquesta formació una coalició de Govern.
En una declaració davant la porta de Downing Street, la mandatària va assegurar que el seu executiu aportarà “certesa” en un moment “crític” pel Regne Unit, però amb el suport “dels nostres amics i aliats del DUP”. En aquest sentit, May va explicar que les dues formacions han gaudit d’una “forta relació” durant anys, la qual cosa li dóna confiança per treballar per l’interès del país.
Els laboristes han estat els protagonistes dels comicis en gua-nyar 32 escons, fins als 261, mentre que el Partit Nacionalista Escocès n’obté 35, 19 menys. L’oposició, amb el laborista Jeremy Corbyn al capdavant, va exigir la dimissió immediata May.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts