Anglaterra

Dotze detinguts a Londres per la vinculació amb l'atemptat terrorista

Almenys 21 dels 48 ferits que va provocar l’atac es troben en estat crític

Dotze detinguts a Londres per la vinculació amb l'atemptat terrorista

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia britànica va detenir ahir dotze persones amb relació a l’atemptat terrorista que es va produir dissabte a la nit i que va provocar deu víctimes mortals –tres dels quals els terroristes que van ser abatuts pels agents– i 48 ferits. Almenys 21 dels ferits es troben en estat crític, segons van informar ahir fonts oficials britàniques. Dels ferits que es van traslladar a cinc hospitals de la ciutat, 36 segueixen ingressats i 21 es troben actualment en estat crític, segons va informar ahir el servei de sanitat públic britànic.

La primera ministra britànica, Theresa May, es va interessar pels ferits en els incidents en una visita privada a l’hospital King’s College, situat al sud de la ciutat, on reben tractament 14 pacients. L’hospital The Royal London atén, per la seva banda, 12 dels afectats; el de St. Thomas en manté hospitalitzats quatre, l’University College Hospital en tracta cinc i el St. Mary’s, un. A més, altres ferits van rebre assistència dels professionals mèdics en el mateix lloc dels fets, després d'uns incidents que han portat Scotland Yard a detenir dotze persones, en batudes al barri de Barking, a l’est de la capital.

Agents armats van començar a registrar ahir al matí diversos domicilis al barri. En les operacions es van produir detonacions i alguns arrestats van ser traslladats en ambulància, segons van relatar testimonis. La policia revisa, a més, les imatges de les càmeres de seguretat instal·lades a la zona del pont de Londres i el mercat de Borough, a la riba sud del riu Tàmesi, on una furgoneta va atropellar els vianants i tres homes van apunyalar nombroses persones de forma indiscriminada. Els investigadors esperen reconstruir amb aquestes imatges els moviments dels suposats terroristes, tant abans de l’atac com durant l'incident, que va començar poc després de les deu de la nit. La comissària en cap d’Scotland Yard, Cressida Dick, va informar que la policia va trigar vuit minuts a abatre els terroristes des que va rebre les primeres trucades demanant ajuda i va recalcar que s’ha reforçat el nombre de patrulles a Londres per garantir la seguretat. La responsable policial va emfasitzar que l’incident d’anit s’ha donat per conclòs i no es creu que hagi fugit cap participant en l’atac.

MAY ANUNCIA DURES MESURES PER COMBATRE EL TERRORISME

Les eleccions generals de dijous no es posposaran després dels atemptats d’ahir, que May va vincular a la “malvada ideologia” de l’extremisme islàmic i contra la qual va anunciar dures mesures. L’atac, però, sí que va comportar la suspensió de la campanya electoral de tots els partits, a excepció de l’euròfob UKIP. May va presidir ahir el comitè d’emergències Cobra, en el qual participa la cúpula de la seguretat i la intel·ligència britàniques, una reunió després de la qual va proposar revisar la legislació antiter­rorista i donar més poder a les forces de seguretat en aquest àmbit. La cap del govern va anunciar noves mesures per evitar la radicalització a través d’internet i establir penes més dures per a alguns delictes.

tracking